Till telefoner, klockor, surfplattor och teven

Google presenterar 2021 års bästa mobilspel och appar

Även i år handlar det mycket om att hitta sig själv.

Publicerad Uppdaterad

Google har nu presenterat vinnarna i årets Google Play’s Best of 2021 som presenterar årets bästa appar. En av nyheterna i år är att man introducerar kategorier för bästa app och spel på surfplattor, samt till Wear OS och Google TV.

Av vinnarna som Google har utsett blev den bästa appen alla kategorier meditationsappen Balance, medan Pokemon Unite kammade hem priset för bästa spel. Användarnas vinnare blev aningen annorlunda med streamingtjänsten Paramount Plus som bästa app och Garena Free Fire Max som bästa spel.

Bland övriga appar som prisas utmärker sig bland annat Clubhouse som ju fick en kortlivad hype och som få pratar om idag. Google kallar podcastappen Moonbeam och astrologiappen Moonly för appvärldens dolda juveler och bland appar särskilt anpassade för surfplattors större skärmar så märks heminredningsappen Houzz och Concepts som låter dig rita och skissa. Google lanserade ju nyligen Android 12L som under 2022 ska släppas och då förbättra just upplevelsen av Android på vikbara skärmar och på surfplattor. 

En del av apparna är tydligt anpassade främst för en amerikansk marknad, men bland övriga prisade appar hittar vi till exempel en sömnmätningsapp. Det finns även en app som läser upp skriven text på en rad olika språk (inte svenska) och som är tänkt att underlätta för den med dyslexi, men även kan hjälpa andra som vill spara tid och få material uppläst samtidigt som du gör annat.

Googles nyligen uppdaterade klocksystem Wear OS, som de släppt tillsammans med Samsung får även det ett par favoritappar och där lyfts CalmMyFitnessPal och Sleep Cycle särskilt, vilket rimligen visar på bristen på riktigt bra appar i det systemet. Den senare appen, Sleep Cycle, är en svensk app som funnits sedan 2009, och lanserades till Iphone i form av en telefonapp som skulle vara aktiv och mäta din sömn genom att telefonen låg bredvid dig i sängen och kände av rörelser via telefonens accelerometer.

Källa