Uppdatering innehöll inte vad som utlovades

Google: “Samsung Galaxy Watch 4 får inte Google Assistant idag”

Bilden visar en tidigare tillgänglig uppdatering.

Att Samsung Galaxy Watch 4 ska få röstassistenten Google Assistant har varit klart redan från lanseringsdagen, men trots att det gått månader sedan dess har assistenten inte dykt upp.

Publicerad Uppdaterad

Hoppet för användare av Samsung Galaxy Watch 4 tändes för ett kort ögonblick när amerikanska operatören Verizon släppte en uppdatering till Galaxy Watch 4. I uppdateringstexten så nämndes uttryckligen Google Assistant och i skärmbilder på Verizons webbplats fanns till och med bilder med instruktioner som visade hur användare skulle göra för att aktivera Google Assistant i sin klocka. Användare som installerade uppdateringen kunde dock snabbt konstatera att Google Assistant fortfarande saknas.

Efter detta släppte Google ett officiellt uttalande där de bekräftade att Assistenten inte kommer till Galaxy Watch och Wear OS nu och att de inte har någon uppdatering om när det kan ske. Kort därefter tog Verizon bort texten om Google Assistant och de tillhörande bilderna som visade funktionen.

Wear OS 3 lanserade Google i samarbete med Samsung sommaren 2021 och Galaxy Watch 4 och 4 Classic är de första klockorna ut med det nya systemet. Övriga tillverkare som använder Wear OS sedan tidigare har än så länge fått vänta på tillgång till det nya systemet. När uppdateringen med Google Assistant blir tillgänglig är nu fortfarande oklart. Det ryktas allt flitigare om att Google ska släppa en egen Pixel Watch och om det sker under årets utvecklarkonferens Google IO 11-12 maj kan möjligen Samsungs klockor få funktionen vid ungefär samma tidpunkt. Samsung sade i februari att Galaxy Watch 4 ska få Google Assistant någon gång “de kommande månaderna”, men någon mer exakt tidpunkt har alltså varken Samsung eller Google ännu givit.