Wallet återvänder

Google skapar ny plånbok

Apples intåg på den digitala plånboksmarknaden sporrar konkurenterna. Nu ska Google enligt The Wall Street Journal lansera en ny variant av Google Wallet.

Publicerad Uppdaterad

Google slog aldrig igenom brett på den digitala plånboksmarknaden, något som Apple har tagit tillvara på med sin mobila betaltjänst Apple Pay. Men idag berättade Google att de arbetar tillsammans med AT&T Mobility, T-Mobile USA och Verizon Wireless för att sprida peka-och-betala. Google håller även på att förvärva viss teknik och immaterialrätt från Softcard som ägs av de tre operatörerna. Avtalet innebär att Wallet ska komma förinstallerat på operatörernas telefoner.

Enligt rapporten ska företaget föra samman en ”bångstyrig sammanslutning av tillverkare, mobiloperatörer, banker och betalningsnätverk”. För att övertala företag att gå med ska Google tillåta dem att få ta en större andel av intäkterna.

För bara en månad sedan annonserade Apples VD Tim Cook att Apple Pay stod för två tredjedelar av alla kontaktlösa betalningar. Whole Foods, en amerikansk matkedja, rapporterade att andelen digitala betalningar hade ökat med 400 procent sedan tjänstens lansering. Apple betalar ingenting till operatörerna för att de ska vara en del av tjänsten.

Tjänsten hoppas man kunna lansera i samband med utvecklarkonferensen Google I/O i slutet av maj. Ett liknande avtal för avtal i europeiska länder har inte utannonserats.

Källa