Google Now Launcher

Google släpper egen hemskärmsapp

Google har nu tagit steget fullt ut och släppt en hemskärmsapp som tar Nexus 5-funktioner till fler telefoner. Men än så länge bara till Googles ”egna” lurar.

Publicerad Uppdaterad

När Google Nexus 5 kom i höstas kunde vi se att telefonen bjöd på två stora nyheter på mjukvarufronten som ingen annan telefon fick ta del av - trots att Android 4.4 KitKat släppts även till exempelvis Nexus 4.

Nu har Google åtgärdat detta genom att släppa en egen launcher - eller hemskärmsapp - som går att ladda ner via Play-butiken.

Med Googles hemskärmsapp installerad kan du nu bland annat komma åt Google Now genom att svepa åt höger från skärmens vänsterkant, vilket känns betydligt mer sömnlöst och intuitivt än att behöva dra med fingret från skärmens underkant för att starta den digitala assistenten.

Det går också att göra en röstning direkt från hemskärmen genom att säga orden "OK Google". Det här förutsätter dock att du har ställt in engelska som förvalt språk för sökningar.

Tyvärr fungerar Google Now Launcher enbart med Nexus- och Google Play edition-enheter för nuvarande. Men det är förhoppningsvis något som sökjätten planerar att åtgärda.

Källa