Nu med stöd för Matter

Google släpper ny Home-app med stöd för Matter

Google snabba att hoppa på implementationen av Matter.

Publicerad Uppdaterad

Efter tillkännagivandet att den nya standarden för smarta hem, Matter, har släppts i version 1.0, så meddelar nu Google att man kommer att släppa en kraftigt uppdaterad version av sin app Google Home. Google Home är som bekant företagets centrala att för smarta hem och hemautomation, och den nya versionen kommer att få ett i många avseenden nytt gränssnitt samt stöd för Matter.

Enlgit Google kommer detta att innebära en förenklad installation av enheter med Matter-stöd då appen ska upptäcka enheterna automatiskt och därefter ta hand om installationen.

Enligt Google har mycket av utvecklingen med den nya Home-appen kretsat kring att göra den personlig med möjligheter att favoritmarkera enheter, och längre fram även kategorisera enheter. Man kommer även att utveckla möjligheterna att skapa egna regler för automatisering och låta enheter samarbeta, bland annat genom att använda en skripteditor med fler än 100 verktyg och funktioner för att skapa avancerad automatisering.

Man kommer även att göra Google Home tillgänglig för Wear OS samt på webben. 

Det är inte sagt när den nya Home-appen kommer att bli tillgänglig, men man planerar att släppa en öppen betaversion inom några veckor.

Källa