Följer upp Levi's-jackan

Google släpper ny Jacquard-produkt: En smart ryggsäck

Hur smart är din ryggsäck, egentligen? Förmodligen inte lika smart som den här.

Publicerad Uppdaterad

Smart och smart. Javars, Google har hur som helst släppt en ryggsäck i samma serie som den tidigare lanserade jeansjackan man släppte i samarbete med Levi's, närmare bestämt under namnet Jacquard. Den här gången har man haft det franska modemärket Saint Laurent Paris (tidigare känt som Yves Saint Laurent, även om loggan fortfarande är densamma), som partner i projektet, och funktionaliteten påminner till stor del om den som jeansjackan erbjöd.

Man kan med andra ord styra en tillkopplad telefon med diverse svepgester, och ryggsäcken kan även ge feedback i form av vibrationer som exempelvis kan indikera riktning vid navigation, eller att man fått ett meddelande av något slag. Den smarta delen sitter monterad i det ena av ryggsäckens två band och plockas smidigt bort för uppladdning eller om man vill tvätta ryggsäcken.

Namnet på den nya väskan blir Cite-e Backpack och priset landar på 795 euro när den släpps i oktober. Omvandlar man det rakt av till svenska kronor snackar vi inte mindre än 8 500 kronor, men så är det ju en YSL också. Något man behöver? Knappast, va… 

Källa