Experimentfunktioner ska testas

Google släpper tre nya foto-appar

Google vill ta reda på om de fotofunktioner man utvecklat tilltalar användarna innan de får flytta in i Google Photos. Därför har man nu lanserat inte mindre än tre nya foto-appar, för att se hur väl de tas emot.

Publicerad Uppdaterad

”Storyboard”, ”Selfissimo!” och ”Scrubbies” är namnen på de tre nya foto-apparna, som alla bjuder på funktionalitet som Googles utvecklingsavdelning tagit fram, men som man är osäker på om användarna verkligen tycker är kul eller användbara. Apparna är en del i ett större initiativ kallat ”Appsperiments” som innebär att man lanserar appar med nya funktioner och utvärderar hur de tagits emot innan man implementerar funktionerna i någon av sina mer populära appar. I det här fallet är Google Photos förstås den app som man testkör funktionerna för. 

Festliga funktioner

Samtliga appar bjuder faktiskt på rätt kul funktioner. Storyboard går ut på att användarna laddar upp videoklipp och sedan väljer ut olika stillbilder ur dem, som tillsammans stiliseras till någonting som ser ut exakt som en tecknad serie. Storyboard har än så länge bara lanserats för Android-användare. 
Den andra appen – Scrubbies – är enbart riktad till IOS-användare och går ut på att man ”dj:ar” med videoklipp. Precis som en diskjockey scrathar en skiva kan användaren scratcha ett videoklipp och med utgångspunkt från det skapa nya loopande klipp. 
Sist men inte minst kommer ”Selfissimo!” som släpps för både Android och IOS och simulerar en fotosession med användaren, där vederbörande uppmanas att posera på olika sätt. 

Källa