Tynande tillvaro för Google Stadia

Google trappar ner och förändrar Stadia-satsning

Nu sägs företaget främst satsa på att rädda tekniken bakom strömmande spel.

Publicerad Uppdaterad

Strömmande speltjänster växer sig allt starkare, men undantaget är Googles satsning på sin strömmande speltjänst Stadia. Efter en mindre lyckad lansering har den aldrig fått luft under vingarna. Google har tidigare lagt ner sin egen spelutveckling med avsikten att göra andra utvecklas titlar tillgängliga för spelarna. Nu verkar som att även den inriktningen kommer att trappas ner och att man inte längre förhandlar med utvecklare om att släppa högprofilerade spel till Stadia.

Den nya inriktningen ska enligt bland annat ska enligt Business Insider gå under tjänstnamnet Google Stream och primärt handla om att försöka rädda tekniken genom att licensiera tekniken för strömmande spel till andra företag som vill lansera egna strömmande speltjänster. 

Google har själva inte kommenterat saken mer än att i en tweet konstatera att Stadia-avdelningen ”arbetar väldigt hårt för en strålande framtid”. Enligt en anonym källa till Business Insider så har dock arbetet max 20 procent spelfokus, samt att Stadia-chefen Phil Harrison nu får tiden rapporterar till Googles avdelning för prenumerationstjänster och inte längre till avdelningen för hårdvara. Källan säger också att det är väldigt många som gärna skulle fortsätta arbetet med inriktningen på spel, men ”det är inte de personernas som skriver under löneutbetalningarna”.

Källa