https://www.mobil.se/nyheter/google-tv-nylanseras-som-android-tv
556073
Nyheter
Bygger om och bygger nytt

Google TV nylanseras som Android TV

● BILDSPEL
Efter fiaskot med Google TV laddar mjukvarujätten om med ett nytt namn och en ny idé.

Vi har tidigare skrivit om Googles planer att nylansera Google TV som Android TV och under Mobile World Congress fick vi en liten glimt av en enhet hos Huawei som sades vara en av de första enheterna med Googles nya satsning.

Nu har The Verge hittat bilder som påstås komma från den nya varianten av systemet, som troligen både kommer att innefatta media som film och musik (i första hand från Google Play, men även från andra källor) men rimligen kommer spel att vara en del av det hela i samma veva.

Enligt källan ska det denna gång inte röra sig om något som bygger på Android, utan istället fungera mer som ett skal anpassat för din teve. Att komma åt underhållning med så lite friktion som möjligt sägs vara målet med satsningen och enligt källan jobbar ”flera stora aktörer” på att ta fram skräddarsydda varianter till systemet.

Systemet bygger, som mycket av Googles formspråk numera, på olika kort för olika områden och hela paketet kommer givetvis att vara välintegrerat med röstkontroller. Som tillbehör nämns även spelkontroller.

I likhet med Google Now kommer systemet att lära sig vem du är och anpassa innehållsförslag efter det. Nu handlar det givetvis inte om hur lång tid det är till nästa möte, som i telefonen, utan mer vad du kan tänkas vilja titta på.

Exakt när vi kommer att få se Android TV i verkligheten återstår att se, men Google I/O i sommar är troligen ett hett tips. Själva satsningen är ett uppenbart sätt att konkurrera med Amazons nyligen lanserade Fire TV och liknande produkter som Apple TV. Hur de kommer att positionera systemet gentemot Googles egen Chromecast återstår att se, men rimligen kommer Chromecast att säljas som den enklare lösningen medan Android TV paketeras som det fullfjädrade alternativet. 

Relaterade artiklar