Säljs nu i Storbritannien

Google uppdaterar Glass

Google har tagit till sin Google+ sida för att meddela att uppkopplade glasögonen Glass uppgraderats.

Publicerad Uppdaterad

Vi räknar med att höra en hel del om wearables och inte minst om Google Glass på Google I/O på onsdagen men redan igår tisdag berättade Google Glass-teamet via Google+ att Glass fått såväl mjukvaru- som hårdvaruuppdateringar.

På mjukvarusidan har man lagt till ett enklare gränssnitt för att rama in bilder samt röststyrning för bildsök. Dessutom finns numera två nya Google Now Cards, ett kort som påminner var man parkerat bilen och ett som meddelar när ett beställt paket har skeppats. Google lovar fler sådana kort framöver.

På hårdvarusidan lovar Google bättre prestanda med en uppgradering av arbetsminnet från 1 gigabyte till 2 gigabyte.

Enligt Pocket Now får endast nya så kallade Glass Explorer, det vill säga de som köpt och nu testar Glass, tillgång till den nya hårdvaran. Inga hårdvaruuppgraderingar befintliga ägare alltså.

Glass nu tillgängligt i Storbritannien
Utöver uppgraderad mjuk- och hårdvara har även Glass börjat säljas i Storbritannien för det runda priset av 1 000 brittiska pund, motsvarande cirka 11 400 av våra svenska kronor, rapporterar BBC

Enligt BBC har Google fört samtal med brittiska motsvarigheten till Trafikverket om säkerhetsaspekter kring Google Glass i bilen. Lite ironiskt visar Googles lanseringsvideo i landet just en cyklist som använder Glass, påpekar BBC.

Video-klippet kan du titta på här nedan.

Källa