https://www.mobil.se/nyheter/google-valjer-att-redan-nu-publicera-en-teaserbild-pa-pixel-4
567142
Nyheter
Ett oväntat drag

Google väljer att redan nu publicera en teaserbild på Pixel 4

Ett allt vanligare sätt bland telefontillverkarna att bemöta problemet med läckor och förhandsuppgifter är att själv avslöja detaljer och visa bilder på produkten. Och Google tycks ha anammat den filosofin fullt ut, för här kommer redan nu bilder på Pixel 4.

Det var för bara några dagar sedan som det läckte ut renderingar föreställande Googles kommande Pixeltelefoner. Bilderna visade bland annat att telefonerna för första gången kommer att begåvas med flerkameralösningar, något som Google hittills hårdnackat vägrat. Dessutom kom igår uppgifter om att telefonerna kommer att vara rustade med teknologi från Googles Project Soli, som gör det möjligt att styra en telefon med beröringsfria gester (läs: gester som man gör i luften). Med ett tydligt fokus på Pixel 4 redan så här tidigt, så kan Google möjligtvis ha tänkt att det är bättre att man själv lättar på locket än att felaktiga spekulationer tar fart, för nu har man i en tweet bjudit på en bild av kommande Pixel 4, trots att den sannolikt inte är aktuell för ett offentliggörande förrän i oktober. Ja, åtminstone om Google väljer att följa tidigare års lanseringsschema. Tillsammans med teaserbilden bifogades texten ”Det verkar finnas ett intresse, så var så goda! Vänta bara tills ni ser vad den kan göra” samt hashtaggen #pixel4. 

Bekräftar multikamera

Att Google lämnar konceptet med enkelkameror bakom sig bekräftas av bilderna. istället hittar man en kamera-ö i ena övre hörnet av telefonen (det är oklart om det handlar om den ordinarie Pixel 4 eller en XL-variant) som har minst två kameralinser samt någon typ av tredje sensor. Det finns även en liten prick i vänster nederkant av kameramodulen som sannolikt är en mikrofon. Telefonen har en vit av- och påknapp på sidan och det saknas intressant nog en fingeravtrycksläsare på baksidan. Google bjuder inte på någon mer information telefonen och en talesperson säger att man i nuläget bara kan bekräfta att det handlar om bilder på Pixel 4. Google har så här långt varit oerhört snåla med att förse oss här i Sverige med tillgång till sina hårdvaruprodukter, och sorgligt nog är Pixeltelefonerna en av de kategorierna. Det finns i nuläget inget som pekar på att Pixel 4 skulle bli aktuell för den svenska marknaden, men då den å andra sidan förväntas presenteras först i oktober så kan mycket fortfarande hända när det gäller lanseringsplanerna.