Annons

Dessa enheter är drabbade och så skyddar du dig

Google varnar för sårbarheter i Exynos-kretsar

Sårbarheter som har upptäckts i Samsungs Exynos kan ge hackare tillgång till mobilen om de känner till ditt telefonnummer.

Publicerad Uppdaterad

Det är Googles säkerhetsgrupp Project Zero som går ut på sin blogg och varnar för aktiva sårbarheter i Samsungs Exynos-modem. Totalt handlar det som 18 rapporterade säkerhetsproblem, varav 4 anses som allvarliga och kan ge hackare tillgång till en telefon bara de känner till telefonnumret.

Det är inte speciellt vanligt att företag går ut med säkerhetsvarningar innan de är lösta och det finns uppdateringar som tar hand om dem, men den här gången framstår det som att Google anser att Samsung behöver snabba på. Project Zeros Maddie Stone säger bland annat i en tweet att "slutanvändare fortfarande inte har korrigeringar 90 dagar efter rapporten."

Enheterna som enligt Google ännu inte har uppdaterats för att lösa säkerhetsproblemen är:

  • Samsung Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 och A04-serien
  • Vivo S16, S15, S6, X70, X60 och X30-serien
  • Pixel 6- och Pixel 7-serien (Pixel 7 ska vara uppdaterad i och med sin mars-uppdatering, men den har ännu inte kommit till alla använda)
  • Alla bärbara datorer som använder Exynos W920
  • Alla fordon som använder Exynos Auto T5123
  • Så skyddar du dig

    Google rekommenderar att användare som har de drabbade enheterna stänger av Wi-Fi-samtal och Voice-over-LTE (VoLTE), och installerar alla säkerhetsuppdateringar så snart de blir tillgängliga.

    Källa