Vill köpa tillverkare av övervakningsprylar

Google vill övervaka ditt hem

Google uppges vara intresserade av att köpa Dropcam.

Google vill satsa på hemmasäkerhet och uppkopplade prylar genom att köpa Dropcam.

Publicerad Uppdaterad

De flesta av oss har redan våra mejl hos Google, och genom cookies och ip-igenkänning så har Google rätt så bra koll också på våra intressen och surfvanor. Nu vill Google ta ännu ett steg in i vår vardag genom att börja tillverka övervakningsutrustning. Enligt The Information överväger Google nämligen att köpa upp nystartade företaget Dropcam, som tillverkar en kamera med ett molnbaserat övervakningssystem.

Sakernas internet är ett område som växer väldigt snabbt just nu och spås fortsätta göra det framöver också. Ericsson spår till exempel att det redan år 2020 kommer finnas 50 miljarder uppkopplade prylar på nätet. Att Google vill växa inom det här området är därför inte särskilt förvånande. Googles Nest-division, vilken införlivades i Google för motsvarande drygt 20 miljarder kronor tidigare i år, har nämligen fått upp ögonen för Dropcam just för att kunna utöka sortimentet av internetanslutna Google-prylar för hemmet, menar The Information.

Dropcam-enheten säljs för runt motsvarande en tusenlapp och är bland annat försedd med infrarött seende, inbyggd mikrofon och högtalare. Dessutom tillverkar Dropcam också ett tillbehör som heter Dropcam Tabs. Det är enhet för att upptäcka rörelser och som kan placeras exempelvis på dörrar eller fönster.

Källa