Nu ska Bluetooth och Wifi kuvas

Google vill satsa på anslutningar med Ultra-Wideband

Ultra-Wideband på väg att bli en integrerad del av Android.

Publicerad Uppdaterad

Utvecklare har upptäckt att Google verkar vara på gång att implementera tekniken Ultra-Wideband som en inbyggd del av framtida Android-versioner.

Ultra-Wideband är en teknik som används för direktkommunikation och även positionering mellan enheter inklusive sådana som använder Internet of Things (IoT). Det betyder bland annat att tekniken på sikt kan komma att ersätta eller i varje fall komplettera bluetooth och trådlösa nätverk. Enheter som använder Ultra-Wideband för att kommunicera kan använda tekniken inte enbart för att kommunicera med varandra, utan kan även för att räkna ut avstånd och vinklar mellan anslutna enheter.

Apple var de första som började implementera tekniken i Iphone 11 följda av Samsung med Galaxy Note 20-serie, plus att Samsung använder tekniken i sin SmartThings Find-app för kommunikation mellan Galaxy-mobiler och tillbehör. Samsung sägs även vilja använda tekniken på bredare front framöver, och om den blir en integrerad del av operativsystemet kan det underlätta för fler tillbehörstillverkare att göra detsamma framöver.