Annons

Förbättrade funktioner till Google Assistent

Googles Assistent finslipas – får flera nya funktioner i ny uppdatering

Gör det möjligt att skilja på sex användare och får flera andra inställningsmöjligheter.

Publicerad Uppdaterad

Google planerar att inom kort introducera förbättrade funktioner i sin digitala assistent Google Assistent. Uppdateringarna kommer enligt bolaget själva att rulla ut den kommande veckan. Funktionen Voice Match, som används för att skilja på röster och para ihop en röst med rätt person, kommer att kunna identifiera upp till sex stycken olika användare. Detta för att erbjuda en mer personlig upplevelse för användarna, till exempel så att du kan få upplysningar om dina egna kalenderposter eller trafiksituationen till ditt jobb.

För att aktivera röstassistenten krävs ett så kallat hotword, exempelvis "Ok Google" eller liknande fras. Efter uppdateringen går det att ställa in känsligheten på individuella enheters hotword och därmed minska risken att råka aktivera fler än en enhet om de står nära varandra.

Det blir även möjligt att göra en av högtalarna till en standardhögtalare för musik som används automatiskt om du inte specificerar var du vill få respons från assistenten. Ber du högtalaren i köket att spela musik kan den alltså spela musiken på den stora högtalaren i vardagsrummet utan att du behöver specificera det i ditt röstkommando. Funktionerna ska komma Googles egna högtalare såväl som högtalare från tredjepartstillverkare tillgodo, så länge då som de har stöd för Google Assistant.

Källa