Google I/O 2016

Googles nya appar: Chatt och videosamtal

Google Allo tillför nya funktioner i chatt

Duo och Allo heter två appar som är resultatet av Googles senaste framsteg. De ska sköta videosamtal och chatt.

Publicerad Uppdaterad

Apparna ska släppas till både Ios och Android i sommar och den första appen Allo är en chattapp med en del smarta funktioner. Vid första anblicken ser den väldigt begränsad ut med den för chattappar vanliga uppsättningen av stickers och emojis, men tanken med Allo är att den ska utnyttja Googles tjänster integrerat för att hjälpa dig. Med hjälp av bildtolkning kan appen föreslå svar inte bara när du får en fråga i text utan även när kompisen skickar en bild. Får du en bild på en hund kan du till exempel med ett klick skicka den föreslagna texten ”Åh vilken söt hund”, viket då kan baseras dels på bildens innehåll och på hur du tidigare uttryckt dig. Du inkludera Google i en gruppchatt så att Google kan bidra med smarta svar, berätta om restauranger i närheten, eller svara på vilka frågor du nå må ha.

Google-assistenten lär sig om dig vartefter så den till exempel kan veta vilket som är ditt favoritlag i fotboll och anpassa svaren efter det. Google kan svara med, platser i kartor, bilder, Youtube-filmer och allt visas direkt i appen utan att du måste hoppa mellan appar.

Videosamtal mellan Ios och Android
Den andra appen heter Duo och är en enkel videosamtalsapp för alla enheter. Det är en videosamtalstjänst som är en kompanjon till Allo. Du kan ringa mellan Ios och Android och du får en livestream med den som ringer innan du svarar för att direkt få en bild av vad de vill och vem det är som ringer.

Båda apparna kommer till Android och Ios i sommar.

Google Allo tillför nya funktioner i chatt