Inbox för Android och Ios

Googles nya e-post-tjänst

Man kan få för mycket av allt. Det är utgångspunkten när Google lanserar sin nya tjänst för e-post.

Publicerad Uppdaterad

Appen som kallas Inbox by Gmail är ett nytt sätt att få översikt på all din e-post. För att kunna använda tjänsten behöver du ett Gmail-konto och en inbjudan eftersom tjänsten nu i början kräver det.

Fördelen med Inbox ska vara att den automatiskt kategoriserar dina meddelanden och dessutom låter dig sätta påminnelser baserat på de e-postmeddelanden du får. I gränssnittet i appen presenteras meddelandena i något som liknar Facebooks nyhetsflöde.

Dina meddelanden kan grupperas så att till exempel reklam hamnar samlat för sig, resebekräftelser grupperas för sig och inköp hamnar separerade även de. Viktiga uppgifter i mejl, som bilder, bokningsdetaljer och flygtider kan visas direkt i flödet utan att du behöver klicka för att öppna hela meddelandet. Bokar du bord på en restaurang kan appen visa vägen till rätt adress och på liknande sätt ska Inbox även i andra sammanhang kunna komplettera information i meddelanden med relevant information från webben. Behöver du köpa något kan appen kolla vad butiken du ska handla i har för öppettider.

Påminnelser som du skapar utifrån dina e-postmeddelanden kan du skjuta upp och en del av funktionerna i Inbox by Google som företagets för övrig säger sig ha jobbat i flera år med, påminner en del om appen Mailbox som numera är uppköpt av Dropbox.

Appen Inbox by Gmail finns för Ios och för Android, men ersätter inte Gmail-appen utan ska i alla fall i dagsläget ses som ett komplement. Den som vill ha en inbjudan kan antingen höra med någon som redan använder tjänsten eller skicka ett mejl till inbox@google.com från sitt Gmail-konto och hoppas på en snar inbjudan.