En liten bit i ett stort pussel

Googles operativsystem Fuchsia kommer att kunna köra Android-appar

Det är fortfarande högst oklart vad Googles planer för operativsystemet Fuchsia är, men att det ska kunna köra Android-appar tycks hur som helst vara klarlagt.

Publicerad Uppdaterad

Det är förmodligen bara ett fåtal personer på Google som vet vad tanken är med det mystiska operativsystemet Fuchsia, som man jobbat på sedan åtminstone 2016. Och självfallet har det förekommit mängder av obekräftade uppgifter och spekulationer, bland annat att det handlar om en framtida ersättare till Android (något som Google förnekat). Andra uppgifter har gjort gällande att operativsystemet på sikt ska ersätta både Chrome OS och Android. Det kan förstås också handla om ett experimentellt projekt som aldrig ser dagens ljus. Men Fuchsia tycks hur som helst komma att kunna användas för att köra Android-appar. Det vissar förändringar i källkoden till Android, där det framgår att operativsystemet kan köra Android-appar via Android Runtime. 

Utbudet kan ha styrt

Det är oklart vad poängen är med Android-appstödet i Fuchsia. Men en rimlig förklaring är att det förstås blir enklare att byta till det nya operativsystemet, om det redan från början har stöd för alla de Android-appar som finns. Några närmare slutsatser är svåra att dra med utgångspunkt från informationen. Men att det är ett spännande projekt råder det inget tvivel om, och det är helt enkelt framtiden som får utvisa vad Google har för planer med projektet. Google har precis som tidigare gånger då Fuchsia uppmärksammats valt att inte kommentera uppgifterna. 

Källa