Pixel Stand

Googles Pixel 3-telefoner ser ut att få trådlös laddning

Kodrader avslöjar ett mobilställ från Google som kan vara en trådlös laddare.

Publicerad Uppdaterad

Om man gräver i koden i Googles appar hittar man ofta stöd för ännu ej lanserade produkter. Det har 9to5google gjort med den senaste versionen av Google-appen, och där hittat referenser till något kallat Pixel Stand.

Ett mobilställ känns inte som världens fräschaste produkt, kanske, men den skulle inte heller behöva kod i appen om den inte var mer än så. För det första har det tolkats som att Pixel Stand är en trådlös laddare, vilket låter rimligt. Google var tidigt ute med trådlös laddning, men har inte haft det i någon av sina mobiler sedan 2014. Läckta bilder på prototyper av de kommande Pixelmobilerna visar en telefon med glasbaksida, vilket också talar för trådlös laddning.

Dessutom har det förekommit läckor om ett projekt kallat "dreamliner", som ska göra det möjligt för tredjepartsutvecklare att göra trådlösa laddare med för oss ännu okända extrafunktioner. Det är logiskt att anta att Pixel Stand är Googles egen produkt i den kategorin.

Koden i Google-appen talar också om att "få personlig hjälp när telefonen står i Pixel Stand", vilket talar för att telefonen när den står i laddstället ska vara i aktivt läge och redo för röstkommandon. En intressant tanke är att Pixel Stand helt enkelt förvandlar din mobil till en Google Home-högtalare medan den laddar.

Både första och andra generationens Pixeltelefoner lanserades den 4 oktober 2016 respektive 2017, och det ligger nära till hands att anta att även Pixel 3 och Pixel 3 XL dröjer tills dess. Även Nexustelefonerna släpptes i oktober eller slutet av september. Å andra sidan har det förekommit mycket bildläckor på vad som ser ut som färdiga telefoner på sistone så det är möjligt att Google bryter mot sina rutiner denna gång och lanserar tidigare.

Sedan får vi hoppas att Pixeltelefonerna kommer till Sverige denna gång. Vi blev ju utan både Pixel och Pixel 2.

Källa