Prestandasiffror som inte imponerar

Googles vikbara mobil kan bli ganska långsam

Prestandasiffror för Googles vikbara Felix-mobil imponerar inte.

Publicerad Uppdaterad

Även om den ännu inte är officiellt presenterad så är det inte någon större hemlighet att Google arbetar på sin första vikbara mobil med kodnamnet Felix. Nu har prestandasiffror dykt upp på webbplatsdatabasen Geekbench där det avslöjas en hel del specifikationer för enheten.

Felix-mobilen som har testats använder vad som verkar vara en vanlig Tensor 2-processor med två ARM Cortex-X1-kärnor på 2.85 GHz, två ARM Cortex-A78 på 2.35 GHz, samt fyra ARM Cortex-A55-kärnor på 1.8 GHz. Den ska dessutom ha 12 gigabyte arbetsminne, precis som Pixel 7 Pro.

När det gäller prestandan som redovisas får Felix-mobilen 1047 poäng för ”single-core” och 3257 poäng för ”multi-core”, det vill säga prestanda för att köra med en respektive flera kärnor. Det kan jämföras med exempelvis Samsungs Galaxy Z Fold 4 som släpptes i augusti 2022, där motsvarande prestandasiffror ligger på 1337 respektive 4028 poäng.

Google Felix kan eventuellt komma att få bättre siffror då det inte är säkert att enheten som testat använder färdiga programversioner. Pixel 7 Pro, som använder en Tensor G2 med samma kärnor och stabil programvara, ligger dock i samma trakter som Felix med 1056 respektive 3187 poäng. Om prestandasiffrorna visar sig ligga på samma nivå vid lanseringen skulle det betyda att Galaxy Z Fold 4, så då kan vara runt ett halvår gammal, kan ha drygt 30 procent högre prestanda, medan Galaxy Z Fold 4 som beräknas lanseras i augusti 2023 förmodas ha en ännu snabbare Snapdragon 8 Gen 2.

Google förväntas presentera och lansera Felix-mobilen, som allmänt kallas Google Pixel Fold, under första halvåret 2023.

Källa