Efter nedskärningarna

Gopro uppges vara till salu

Actionkamera-tillverkaren Gopro ska enligt källor till CNBC vara till salu. Detta efter att man lagt ned hela sin drönarverksamhet och sparkat 250 personer till följd av svaga försäljningssiffror.

Publicerad Uppdaterad

Actionkameratillverkaren Gopro har haft en märklig resa. Från ingenting till total världsdominans inom sitt segment har man nu gått till sviktande intäkter, uppsägningar och – om man får tro de senaste uppgifterna – en förestående försäljning. Det är källor till amerikanska CNBC som hävdar att Gopro nu har anlitat investmentbanken JP Morgan för att hitta en köpare av bolaget. Gopros vd Nick Woodman har tidigare medgivit att man utvärderat saken. 

Mättad marknad

Det är förstås svårt att säga exakt vad som gått snett för Gopro. Men det är allmänt känt att de förhållandevis dyra actionkamerornas initiala succé avlöstes av en mättad marknad, där uppgraderingsviljan inte direkt var på topp. Sedan dess har Gopro försökt hitta nya intäktsområden, inte minst med drönaren Karma. Men häromdagen kom beskedet att den verksamheten läggs ned. Karma var precis som kamerorna förhållandevis dyr och drabbades dessutom av tekniska missöden som gjorde att den fick återkallas. Runt 250 personer kommer att få gå som ett resultat av divisionens nedläggning. 

Källa