Ös på med appar

Gör Windowsappar utan att koda

Microsoft har släppt ett verktyg som låter dig göra Windowsappar utan att skriva en rad kod.

Publicerad Uppdaterad

När de mobila ekosystemen stångas med varandra brukar antalet appar i respektive appaffär vara ett trumfkort. Strunt samma om det handlar om bra appar så länge det finns en stor siffra att vifta med.

Nu gör Microsoft ett ryck för att snabbt kunna få en stor siffra att skryta med till Windows Store för Windows 10. Via deras utvecklarverktyg Windows App Studio har de släppt verktyg för att göra appar utan att behöva skriva en rad kod själv. Givetvis kommer ett sådant verktyg inte hjälpa dig att släppa nästa Minecraft eller liknande, utan det handlar mest om enklare appar som plockar in RSS-feeds från din hemsida exempelvis. Liknande exempel på superenkla appverktyg har vi sett i olika varianter genom åren och nu har Microsoft själva ett sådant.

Som sagt lär du inte göra en storsäljare med det här verktyget. Men vill du utöka din närvaro på fler plattformar på ett enkelt sätt med hjälp av Rss, Facebook, Twitter, instagram och liknande automatiserade postningar kan det här vara ett första steg för dig.