Modeklocka

Gucci och Will.I.Am lanserar smart klocka

Modeföretaget och artisten har slagit sina påsar ihop för att göra en smartklocka.

Publicerad Uppdaterad

Ni som brukar hänga här på Mobil känner säkert till Will.I.Am och hans snickeri med smarta klockor (eller hans flummiga kamera för mobilkameror för den delen). Hans smarta armband Puls kan knappast ha setts som ett genidrag med ett ganska unisont negativt omdöme, många i stil med Gizmodos ”så dåligt att vi faktiskt är ganska imponerade”. Däremot var den på pappret intressant då mycket sköttes genom röststyrning och armbandet kunde fungera med eget SIM-kort istället för att vara kopplad till en telefon.

Modeföretaget Gucci verkar däremot inte ha riktigt så stor läsförståelse att de kollade vad folk faktiskt tyckte om Wills armband, då de nu utannonserat ett samarbete med artisten inom samma ämne.

Gucci och Will.I.am har nämligen samarbetat för att göra Guccis första egna smarta klocka. Eller, de kallar det för ett smart band och av det lilla som går att utröna av designen på bandet så rör det sig väldigt mycket om tidigare nämnda Puls-band fast med en Guccilogga på. Funktionerna låter även de bekanta, då möjlighet till röstsamtal och sms finns inbyggt tillsammans med en röststyrd assistent. 

Pris och tillgänglighet är okända i dagsläget, men vi gissar på att det blir ännu högre än det ursprungliga misslyckandet till armband.