Mobilgalan

Guldmobilerna har delats ut

På Mobilgalan har de bästa tjänsterna, produkterna och företagen belönas med utmärkelsen Guldmobilen i olika kategorier. Här hittar du alla pristagare.

Publicerad:

10 nov 2011 - 23:32

Uppdaterad:

10 nov 2011 - 23:32

Priser där vinnaren utsetts genom tester:

Årets återförsäljare, butik:

The Phonehouse

Årets pristagaren har en genomgående hög nivå på både kunskap och bemötande vilket är precis vad vi väntar oss när vi besöker en butik.

Årets återförsäljare, webb:

Katshing

För en bra webbutik med bra priser, utan att för den skull kompromissa en tum med fackkunskapen och hjälpsamheten.

Årets mobila bank:

SEB

Med en komplett tjänsteportfölj och optisk inläsning av räkningar blir mobilen en mer naturlig väg till banken än vad datorn någonsin lyckats bli.

Mobils täckningstest

Telia och Tre fick under kvällen ta emot Guldmobiler för att ha utsetts till Sveriges bästa nät för röstsamtal respektive mobilt bredband i Mobils täckningstest.

Priser som röstats fram av Mobils läsare:

Årets mobildesign:

Nokia N9

Årets mobilkamera:

Nokia N9

Årets prisvärda mobil:

Sony Ericsson Mini Pro

Årets mobil:

Nokia N9

Årets surfplatta:

Samsung Galaxy 10.1

Årets svenska mobila spel:

Minecraft

Årets navigationstjänst:

Wisepilot

Årets mobila betalningar:

Ericsson Money Services

För att ha utvecklat embryot till ett globalt ekosystem för mobila betalningstjänster, med tjänster för både fattig och rik

Årets mobila marknadsföring:

Rabble

För att i hård konkurrens ha visat att även ett litet arbetslag kan vara innovativa med en unik tjänst på en stor marknad .

Årets mobila nyttotjänst:

TrueCaller

Kunskap är makt. Med smart telefonbok och försäljarfilter i mobilen hjälper pristagaren dig att själv välja när du ska svara i telefonen.

Årets mobila hälsotjänst:

Idoc 24

Med mobilen som läkarens förlängda öga hjälper årets vinnare till att fånga allvarliga sjukdomar i tid och att direkt skingra oron för den som drabbats av mindre allvarliga problem.

Årets mobila musiktjänst:

Soundcloud

Vare sig du gillar andras musik eller enkelt vill sprida din egen så har vinnaren blivit det naturliga valet för såväl kvarterets källarband som etablerade artister.

Årets mobila nyhetstjänst:

Sverigesradio.se

På språng passar ljud bättre än text. Med teknik som passar såväl smarta som mindre smarta mobiler levererar pristagaren färska nyheter och analys dygnet runt. Dessutom på flera språk.

Gänget från Sveriges Radio som tog emot priset för Årets mobila nyhetstjänst

Årets offentliga mobila tjänst:

Trafiklabs öppna API:er

För att ha drivit ett unikt initiativ inom öppen data och satt en ny standard för hur kollektiv information kan användas och berikas.

Årets innovativa design:

Toca Boca

Att mobilen numera är lika mycket leksak som telefon vet alla. Men ingen har tagit det lika mycket på allvar som pristagaren när de låtit klassiska lekar som "tebjudning" och "affär" flytta in i den digitala världen.

Årets innovativa teknik:

Qubulus

Det som för andra bara är omgivande radiobrus utnyttjar pristagaren för att ge mobilen exakt position också inomhus där den vanliga gps:en missar målet.

Årets företag:

Doro Med väldesignade telefoner för ett negligerat och bortglömt marknadssegment har pristagaren mutat in en egen nisch, och på kuppen gjort bra affär av det.

.

.

 

.