Allt från WWDC

Här är de största nyheterna i Ios 7

Verktygscenter.Svep upp från skärmens botten och du kommer åt snabbinställningar för wifi, bluetooth, musik ficklampa och så vidare.Även Stör ej-läget går att ställa in där och du har kontroller för Airplay, men även fildelningssystemet Airdrop som nu kommer till Ios också.
Ytterligaren en bild på Verktygsfältet.
Notiser.Notifieringsgardinen innehåller numera mycket mer information än tidigare för att ge dig en bättre överblick över vad som händer. Notiserna synkas även över alla dina enheter, så du slipper trycka bort mailnotifieringen på din Ipad som du redan sett på din telefon exempelvis. Notifieringslisten går även att komma åt direkt från låsskärmen för att du snabbt ska kunna se vad som hänt utan att behöva låsa upp telefonen först.
Multitasking.I Ios 7 kommer samtliga appar ha stöd för multitasking och systemet håller koll på ditt användarmönster för olika appar för att hålla dem uppdaterade lagom till du behöver dem. Systemet håller även koll på hur bra mottagning du har för att påverka bakgrundsuppdateringen av appar.Även växlingen mellan appar ser helt annorlunda ut.
Sammanfattning av den nya multitaskingen.
Safari.Webbläsaren Safari slår äntligen ihop adress- och sökfältet i toppen och appen har stöd för Icloud keychain, vilket är Apples nya lösenordstjänst som krypterat sparar alla dina lösenord och kreditkortsuppgifter mellan alla Ios- och andra Apple-enheter.Safari har även länksamlingar från de du följer på Twitter och läslistan har snyggats upp ordentligt.När det kommer till tabbar är den gamla begränsningen på åtta fönster borta och hela gränssnittet påminner lite om ett slags vertikalt Cover Flow, som Apple tidigare använde i Itunes.
Specificering av Icloud Keychain.
Airdrop.Via dela-knappen finns nu Airdrop-stöd, som är fildelningssystemet som MacOS haft ett tag nu. Via Wifi direct (Iphone 5, Ipad 4, Ipad Mini) delar du enkelt bilder och systemet håller automatiskt reda på vilka vänner som finns i närheten och låter dig dela enkelt.
Bilder och foton.Bilder kan numera delas in i ”moments”, vilket är ett automatiskt sätt att sortera bilder på efter plats, tid eller år för att enkelt kunna hitta bilder.Redigeringsfunktionen har även utökats med filter i samma stil som Instagram och den utökade delningsfunktionen syns även här, med Airdrop, Airplay och möjlighet att skapa bildströmmar direkt från delningsfunktionen. Även video stöds i Icloud-delningen.Kameraappen har uppdaterats även den och innehåller numera bland annat fotoeffekter som kan läggas på i realtid.
Nya redigeringsläget i bildappen.
Den nya kameraappen. Bland annat med stöd för olika bildformat.
SiriDen digitala assistenten Siri har även hon fått en ny design, samtidigt som den klassiska rösten har bytts ut.Bland nya funktioner finns möjlighet att få mail upplästa, ändra inställningar, sökresultat från Bing samt information från Wikipedia.
Några av Siris nya funktioner
Ios in the CarIos får ett bredare stöd för bilintegrering via Ios in the Car. Funktionen stödjer Siri och kan enkelt integreras med bilens inbyggda skärm för exempelvis navigeringssystemet. 12 biltillverkare, från Volvo till Ferrari finns med bland de som stödjer funktionen.
App storeApp store har fått en hel del prylar för att hitta nya appar, bland annat möjligheten att e vilka appar som är mest populära i din närhet. Samtidigt behöver du inte bry dig om att manuellt uppdatera appar längre eftersom Ios 7 numera sköter sådant automatiskt.
I Ios 7 finns det ingen övre gräns för hur många appar som får plats i mappar, utan du sveper mellan olika sidor inuti mappen precis som ute bland de vanliga startskärmarna.
Musikspelaren och Itunes RadioMusikspelaren, som numera sköter video också, har även den designats om för att likna formgivningen för resten av systemet.Samtidigt introduceras Itunes Radio, som är den beryktade streamingtjänsten som det snackats om länge nu. Du kan dels se låtar som är populära på Twitter, men du kan även göra som i Spotify och skapa radiostationer baserat på låtar du lyssnar på. Utöver det finns givetvis ett gäng förinstallerade stationer och vid varje låt kan du välja om du vill höra mer som liknar det, eller om den låten aldrig ska spelas igen.Tjänsten kommer att vara reklamfinansierad och reklamfri om du kör Itunes Match, som ännu inte finns i Sverige. Itunes Radio kommer till en början att enbart finnas i USA, men ska spridas till fler länder inom kort.
Exempel på hur radiofunktionen fungerar.
Activation LockEn ny säkerhetsfunktion är Activation Lock, som helt enkelt låter användaren lägga ett extra säkerhetslager till stulna telefoner, där det inte går att aktivera en stulen Iphone, även om den fabriksåterställts, såvida du inte har den ursprungliga användarens Apple-ID.
Så här ser kalendern ut i Ios 7.
Telefondelen har fått ett ansiktslyft även den.
Väderappen har ett nytt utseende även den, även om den ser lite annorlunda ut mot resten av systemet.

Som väntat presenterade Apple Ios 7 under kvällens WWDC-presentation och det innebär en hel del nytt för användaren.

Publicerad Uppdaterad

Att vi skulle få en ny design av Ios var väntat och det var precis vad Apple bjöd på idag, bland annat med många platta element. Men även ett nytt slags djup där telefonens bakgrund flyttar på sig beroende på hur du rör telefonen för att skapa en slags 3D-illusion. Alla ikoner och inbyggda appar har gjorts om för att passa den nya designen, även om allt inte riktigt går på den platta designen, där väderappen bland annat bjuder på en hel del grafiskt godis.

Apple tog upp en bunt nyckelfunktioner utöver den nya designen och kolla igenom bildspelet ovan för att se lite av vad du kan vänta dig av Ios i höst.

Utöver funktionerna vi går igenom i bildspelet nämnde Apple även ett gäng andra funktioner som de inte hann prata om, bland annat Appspecifika VPN-tunnlar för att öka säkerheten för företagsanvändare, nattläge för kartor, röstsamtal över Facetime och mycket mer.

Troligen får vi se en hel del andra funktioner under sommaren och den slutgiltiga versionen kommer i höst till Iphone 4 och senare, Ipad 2 och senare, femte generationens Ipod Touch och Ipad Mini.

Källa