https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-instagrams-konkurrent-till-snapchat
556946
Nyheter
Snabba bilder med Bolt

Här är Instagrams konkurrent till Snapchat

Instagram har släppt en ny app för att tydligare konkurrera med framgångsrika Snapchat.

Appen som det ryktats om en del heter Bolt och har nu släppts, men endast i Singapore, Sydafrika och Nya Zeeland. Appen finns för både Iphone och Android, men går alltså inte ännu att ladda ner för oss svenskar.

Instagram säger sig med appen vilja skapa ett supersnabbt sätt att skicka bilder och filmer till vänner och det är en tydlig utmanare till dels Snapchat, men även den Snapchatkonkurrent Slingshot som Instagrams ägarbolag Facebook nyligen lanserade.

Bolt fungerar i alla fall så att du registrerar dig med ditt telefonnummer och får möjlighet att matcha telefonboken med tjänsten för att hitta dina vänner. I fotoläget syns dina kontakter i form av små porträtt och ett klick skickar helt enkelt din bild eller film till den vännen. Precis som i Snapchat förstörs bilder du fått efter att du tittat.

Det är inte första gången någon försöker efterapa Snapchats framgång. När Instagram nu släpper Bolt är det i ett appsegment där konkurrensen är stor. Facebook har redan försökt med sin app Slingshot och bland övriga konkurrenter kan nämnas Taptalk samt meddelandetjänster som Kik, Whatsapp och Facebook Messenger.

Med sin begränsade lansering i ett fåtal länder vill Instagram testa marknaden för Bolt och fixa eventuella barnsjukdomar innan man utökar antalet länder där appen är tillgänglig. Facebook lanserade sin Slingshot-app på ett liknande sätt.