https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-mobilskalet-med-inbyggd-selfiedr-nare
564607
Nyheter
Snacka om sofistikerat

Här är mobilskalet med inbyggd selfiedrönare

Att ta en selfie är inte särskilt svårt. Men att ta en bra selfie, på någorlunda avstånd eller med fler personer i bilden, är desto svårare. Det är där det här mobilskalet kallat Selfly från AEE kommer in i bilden. Det sitter nämligen en selfiedrönare monterad på det.

Den som någon gång försökt ta en selfie med en grupp personer och kanske till och med försökt få med lite av bakgrunden är plågsamt medveten om att armarna sällan räcker till. En selfiepinne är dessutom rätt lökigt att ha med sig, och inte gör den tricket särskilt mycket bättre. En möjlig lösning är förstås en drönare, men det känns kanske som lite overkill? Nja, inte om man väljer den här smidiga selfiedrönaren från AEE kallad Selfly, som nu vistas upp på CES-mässan i Las Vegas. Den sitter nämligen smidigit nog monterad i mobilskalet. 

Filmar i 1080p

Det säger sig kanske självt att det handlar om en väldigt smidig liten drönare. Man skulle kunna kalla den för minimal faktiskt. Men trots det är den kapabel till hyfsat fina bilder och filmer. Den har Sony-sensorer och klarar att filma i full HD med 60 bilder per sekund. Den stora begränsningen ligger i batteritiden, som ligger på bara fyra minuter. Drönaren laddas inte heller upp via mobilskalet, så det gäller att man väljer sina selfiestunder med omsorg. Priset kommer att ligga på motsvarande cirka 1 300 kronor när drönaren släpps i vår. Mobilskalet passar de flesta moderna Android- och Iphone-enheter.