WatchOS

Här är nya WatchOS 3.0

Snabbhet är fokus i nya mjukvaran för Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Mängden nyheter var ganska få när Apple presenterade den nya versionen av WatchOS, men uppdateringarna är välkomna för användare av klockan.


Först och främst är fokus på snabbhet. Att öppna appar ska gå direkt numera. En kombination av uppsnabbad mjukvara och bakgrundsuppdateringar ska göra att appar startar direkt och då gör det med uppdaterad information tillgänglig.


Fitnessappen uppdateras med såväl ett läge för att vara anpassad till rullstolsburna som med möjligheten att dela aktiviteter med dina vänner för att lättare jämföra mellan er och motivera er att röra er mer. Appar ska även ges tillgång till sensorer även när de inte är igång.


Ett slags Mindfullness-läge introduceras också. Appen heter Breathe och ska hjälpa dig att slappna av med hjälp av andningsövningar.


För kommunikation introduceras Scribble, vilket är handskriftsigenkänning på skärmen. Den ska funka med engelska och kinesiska.

Apple introducerar även ett nödläge som har koll på ditt medicinska ID, ringer nödkontakter och ringer nödnumret för det land du råkar befinna dig i.

Slutligen introduceras även Dock och Control Center. Det senare är samma som till Iphone, där du sveper upp för att komma åt snabbinställningar. Dock är i sin tur en ny slags genväg för att snabbt komma åt dina favoritappar.

WatchOS 3.0 släpps i höst (tillsammans med en ny klocka?).