https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-pixel-2-och-pixel-2-xl-och-allt-annat-google-lanserade
564101
Nyheter
Säljs inte i Sverige

Här är Pixel 2 och Pixel 2 XL och allt annat Google lanserade

● BILDSPEL
Google har lanserat Pixel 2 och Pixel XL samt en rad högtalare, tillbehör och en dator. Ingen av produkterna lanseras dock på den svenska marknaden.

Det var Google-chefen Sundar Pichai som inledde presentationen och precis som under utvecklarkonferensen Google IO var det mycket fokus på artificiell intelligens och hur den tekniken tillsammans med mjukvara generellt och i kombination med rätt hårdvara kan erbjuda nya funktioner. Det var sedan hårdvaruchefen Rick Osterloh som fick inleda presentationen av produkterna.

Google Pixel 2 och Pixel 2 XL

Nya Pixel-telefonerna har skal av metall och glas. Fingeravtryckssensorn sitter på baksidan och ska vara bland de snabbaste. På framsidan finns stereohögtalare och hörlurar får du ansluta via usb-c, trådlöst eller via adapter för vanligt hörlursuttag finns inte. Telefonen Pixel 2 kommer i blått, vitt eller svart.

Google Pixel 2

XL-modellen har en stor skärm på 6 tum som täcker nästan hela framsidan. Pixel Xl kommer i två färger, antingen svart eller svart och vitt. Prestandan är densamma i båda och båda telefonerna är utrustade med Snapdragon 835, 4 GB arbetsminne och 64 eller 128 GB lagring samt har IP67-skydd för vatten och damm. Mycket av nyheterna handlar om nyheter i mjukvaran. Här finns en always on display där titeln på musik som spelas i närheten automatiskt identifieras. Direkt i startskärmen kan du se aktuell information, som till exempel nästa möte i kalendern. Genom att klämma på sidan av telefonen och säga vad du vill ha hjälp med av Googles Assistent. Den här funktionen känner vi igen från HTC U 11. Pixel 2 släpps med Android 8.0 Oreo. Skärmarna är av OLED-typ och har aktiva viloskärmar.

Bland nyheterna finns flera i kameramjukvaran i Pixel-telefonerna, medan själva kamerorna är på 12,2 megapixel. Båda telefonerna har även selfiekamera på 8 megapixel. Google Lens släpps i en förhandsverison för PIxel-telefonerna senare. Genom att ta en bild av en url, en e-postadress eller ett telefonnummer kan du låta Lens ringa samtalet eller ta dig till webplatsen utan att du behöver skriva av. Lens kan även ge dig mer information om till exempel tavlor, skivomslag, böcker och annat. Google pratade även om sina AR-satsningar. Inbyggt i kameran i Pixel kan du lägga till virtuella objekt i kameravyn. Kameran i Pixel 2 är kalibrerad för att vara särskilt bra på AR.

Google Pixel 2 XL

Kameran i Pixel hyllades när den lanserades för ett år sedan för sin kamera och då liksom i år med Pixel 2 får den nya telefonen det högsta betyg kameratestarna DXOmark någonsin delat ut till en mobilkamera. Kameran i Pixel 2 tar flera bilder och kombinerar till en bättre bild. Autofuksen påstås också vara förbättrad. Porträttläget med oskarp bakgrund använder en kamera och istället för dubbla kameror används maskininlärning för att känna av vad som är förgrund och vad som är bakgrund. Porträttläget fungerar med både den bakre kameran och med selfiekameran. För video finns även optisk bildstabilisering. När du tar stillbilder tar telefonen även en kort videosnutt som sparas samtidigt. Med Pixel 2 får man spara obegränsat med utrymme för bilder och filmer, inklusive 4K-filmer i Googles Foto-app.

Varken Pixel 2 eller Pixel 2 XL släpps i Sverige, men däremot nu i Australien, Kanada, Tyskland, Indien, Storbritannien och USA. Senare ska telefonerna komma även till Italien, Spanien och Singapore.

Hörlurar och kamera som tillbehör till Pixel

Google Clips är en fristående kamera skapad för husdjursägare och föräldrar. Du kan fästa kameran på något objekt i omgivningen eller ställa den på til exempel ett bord. Kameran letar efter personer, skarpa motiv och andra saker som du själv gör när du fotograferar. Den ska alltså tack vare AI hitta det du vill se och spara. Kameran sparar både stillbilder och korta videoklipp. Du väljer själv vad du vill spara och kameran lär sig vad du uppskattar för bilder. Priset är 249 dollar i USA.

Google Pixel Buds är ett par trådlösa hörlurar som kan översätta tal direkt. Vi fick under demonstrationen se hur Googles svenska designer Isabelle kunde prata med en amerikan och få direktöversättning i öronen. Priset är 159 dollar i USA.

Daydream View som är Googles VR-headet uppdaterades med uppdaterad design och nya färger som matchar nya Google Home Mini.

Google Home Mini

Google Home är Googles smarta högtalare med Google Assistant integrerad så de ska kunna svara på dina önsekmål och frågor. Än så länge har Google Home dock inte släppts i Sverige. Bland de förbättringar Google själva nämner är att den kan känna igen din röst så att svaren den ger är anpassade efter dig och inte efter någon annan familjemedlem. Samtidigt har Googles assistent förbättras för att förstå även barnröster.

Google Home Mini är den nya och minsta produkten i Googles Home-familj. Tanken är att Google Home Mini ska passa i fler rum och göra tjänsten mer tillgänglig för fler. Ljusdioder under tyget lyser för att visa att den lyssnar eller tänker. Den kommer i tre färger, röd svart eller grå. Och du kan trycka lätt på tygytan för att aktivera den. Priset i USA är 4) dollar, men någon svensk lansering är inte aktuell. Den kommer bara till Google Home-länderna som är Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Japan, USA och Storbritannien.

Google Home Max

Home Max är en Google Home-högtalare med musikfokus som alltså ska ge betydligt bättre ljud än vanliga Google Home. Högtalaren kan användas stående eller liggande och tillsammans eller ensam. Med hjälp av tekniken Smart Sound anpassas ljudet för att låta så bra som möjligt oavsett var i rummet du placerar högtalaren. Den ska även anpassa ljudet efter omgivande ljud och vilken typ av ljud det är, till exempel tal, klassiskt eller pop. Priset i USA är 399 dollar och den släpps inledningsvis enbart i USA.

Google Pixelbook

Med Chrome OS, Googles assistent och bra hårdvara ska den vara bra som både laptop och surfplatta. Skärmen är på 12,3 tum och tangentbordet är bakgrundsbelyst så man kan använda det även i mörker.  Laddning sker med usb-c och batteritiden ska vara 10 timmar. Processorn är antingen Intel Core i5 eller i7, arbetsminnet är på upp till 16 GB och lagringen på upp till 512 GB. Pixelbook är första datorn med Googles assistent integrerad och uppkoppling sker via din mobiltelefon. Med en Pixel-mobil sker uppkopplingen via telefonen automatiskt utan att du behöver göra några inställningar.

Utöver röststyrningen med Google Assistant kan du hantera datorn med pennan Pixelbook Pen. Genom att ringa in till exempel ett svårt ord så kan assistenten berätta för dig vad det betyder utan att du behöver tala. Pixelbook har stöd för vanliga Android-appar, så du kan ladda ner allt som fungerar i din Android-telefon även till datorn. Pixelbook släpps enbart i USA, Kanada och Storbritannien och priset i USA är från 999 dollar och 99 dollar för pennan.