Annons

Inriktad till familjen

Haier säkrar smartklockan

Haier bjuder på nischade smartklockor och sätter säkerheten först genom GPS-spårning och nödsignaler.

Publicerad Uppdaterad

Haier har utannonserat tre smarta klockor för äldre, barn, hela vägen till djur. Tanken är att man vill hjälpa omhändertagare, familjer och föräldrar att lättare hålla kontakten med varandra. Alla tre har i princip samma funktioner.

Barnens smartklocka ska ha en skärm på 0,96 tum och ett batteri som håller i två dagar. Den ska vara vattentät ner till 30 meters djup. Dessutom finns det en knapp som skickar en nödsignal till upp till tre olika telefonnummer.

Den går att använda för att spåra sina barn, med det kommer en funktion för att få en automatisk signal skickad när de rör sig utanför ett bestämt område. Dessutom kan man se GPS-data för att se vart ens barn har gått. Det är väl tvivelaktigt om barnen själva kommer att vara särskilt förtjusta i apparaten. Slutligen finns det ett babyvakt-läge som låter en lyssna via smartklockans mikrofon.

Modellen för äldre användare har alla funktioner som barnklockan har. Däremot är remmen gjord i läder och kommer i mörkare färger. Varianten för djur skippar skärmen och har en förstorad knapp för nödsignalen så att andra personer och väldresserade djur kan signalera till ägaren.