https://www.mobil.se/nyheter/hallon-g-r-om-sina-abonnemang-f-r-f-retag
564783
Nyheter
Nu under hundralappen

Hallon gör om sina abonnemang för företag

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/hallon.png?itok=lI6-rLgT', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/hallon.png?itok=gKlSZUT8', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/hallon.png', w: 589, h: 300, title: ' ' },]
Mobiloperatören Hallon, som använder Tres nät lanserar nu företagsabonnemang med 2, 10 eller 100 GB data inkluderat.

Det är inte så många mindre lågprisoperatörer som erbjuder företagsabonnemang, men i det pressmeddelande Hallon nu skickat ut säger man att man är den första av de “etablerade lågprisoperatörerna” som erbjuder abonnemang för företagskunder. Företagsabonnemang började man med redan i oktober 2016, men nu har man justerat priser och utbud.

De nya abonnemangen har 2, 10 eller 100 GB data inkluderat och kostar 99, 199 respektive 299 kronor exklusive moms. Tidigare erbjöd man ett abonnemang med 22 GB data för 299 kronor, men nu pressar man alltså priset under hundralappen exklusive moms för det billigaste abonnemanget. 

Saknar vissa möjligheter

Hallons nya företagsabonnemang inkluderar precis som privatabonnemangen fria samtal inom Sverige och fria sms till hela världen samt möjlighet att flytta outnyttjad surf till nästa månad, men saknar kundtjänst vi telefon och många av de tjänster traditionella företagsabonnemang erbjuder. Du kan till exempel inte ha mobil växel och tjänster som wifisamtal inkluderas inte trots att tekniken finns i Tres nät som Hallon använder sig av.

– Vi riktar oss till företag som har behov av just enkel och billig telefoni, så mobil växel är inte en tjänst vi erbjuder. Wifi-samtal är inte heller en tjänst vi erbjuder i dagsläget. Vi ser självklart kontinuerligt över vårt erbjudande utifrån våra kunders behov och efterfrågan och kommer fortsätta utveckla vårt företagserbjudande, säger Anne-Louise Wirén, ansvarig för Hallon till Mobil.

Gott om konkurrenter med bra priser

Tittar vi på konkurrensen så har varken lågprisaktörerna Comviq, Vimla eller Halebop uttalade företagsabonnemang, men det betyder inte att det saknas konkurrens. Utöver de stora jättarna finns företagsabonnemang från flera andra och mindre aktörer med låga fasta kostnader. Soluna har ett abonnemang även de för 99 kronor, Bredband2 har 95 kronor som lägsta månadavgift, Com Hem erbjuder företagsabonnemang för 99 kronor per månad och Mybeat har abonnemang med månadsavgift från 48 kronor per månad. Här ska man dock påpeka att villkoren i abonnemangen skiljer sig åt när det gäller vilka tjänster, fria sms, samtal och data som ingår vilket gör att slutkostnaden varierar.