Annons

Lanseras på IFA men finns redan att köpa

Här är Adidas sporthörlurar – tål det mesta

Det var i början av 2018 som Adidas och svenska Zound Industries, bolaget bakom Marshall Headphones och Urban Ears, tecknade ett avtal om samarbete. Nu är hörlurarna avtalet handlade om här.

Publicerad Uppdaterad

Licensavtalet med Adidas är ett sätt för Zound att ta sig in på marknaden för sporthörlurar och man gör det med två par hörlurar som båda fått låna designelement från Adidas sportskor och kläder. Det handlar om två par hörlurar där den första heter RPT-01 och är en on-ear lur med kåpor som mest är tänk att användas till exempel på gymmet och det andra paret heter FWD-01 och är av in-ear typ med ett band emellan och ska passa bäst på joggingrundan. Båda hörlursparen är dock tänkta att även kunna använda resten av dagen, när du inte tränar, men sportanpassningen gör till exempel att de båda klarar fukt, så regn, svett och att skölja av dem under kranen är inga problem. 

On ear-lurarna RPT-01 är mjuka och utmärker sig även genom att de kan böjas och bändas utan att ta någon skada, de är väldigt flexibla. Jogginglurarna FWD-01 är magnetiska så att du kan hänga dem runt halsen när du inte använder dem. När magneterna för lurarna samman så pausas samtidigt musiken du spelar.

Båda hörlurarna presenteras för första gången här på IFA-mässan i Berlin, men de finns redan att köpa och eftersom det handlar om ett samarbete med Adidas så kommer lurarna förutom i teknikhandeln även säljas på till exempel NK och i Adidas egna butiker. Priset är 1600 kronor för in-ear-lurarna FWD-01 och 1800 kronor för RPT-01.