Bakgrunder, bilder och emojis

Här är Android 14-nyheterna från Google IO

Google pratade flitigt om AI, gång på gång på gång, under Google IO och det gällde även det fåtal nyheter de presenterade om Android 14.

Publicerad Uppdaterad

Huvuddelarna av nyheterna handlade om hur du kan göra personligt anpassade bakgrundsbilder till din telefon med kommande Android 14. Vi fick se flera exempel på hur du kommer kunna skapa personliga bakgrundsbilder. Ett sätt var att välja en serie emojis som sedan används för att skapa en bakgrundsbild. Cinematiska bakgrundsbilder skapas genom att du väljer en bild, vilken som helst, i Google Foto. Google ser till att separera bakgrund från motivet så att du får en effektfull parallax-effekt när du rör på telefonen. Emoji-bakgrunderna kommer först till utvalda Pixel-telefoner och vi fick även se ytterligare ett skapandeverktyg för unika bakgrundsbilder. 

I Google Foto visades en ny redigeringsfunktion upp, där AI används för att generera innehåll i dina bilder. Den kallas Magic Editor och kan till exempel göra en bild som oavsiktligt beskurits större och då skapa de saknade bitarna. Även denna funktion ska komma först till utvalda Pixel-modeller. 

Google visade även upp fler möjligheter att anpassa utseendet på hemskärmen med eget utseende för klocka och tid.

Sedan tidigare har Google släppts betaversioner av Android 14 och det ser ut som vi får vänta innan vi får se fler av de stora nyheterna i Android 14 som förväntas släppas i slutet av sommaren.