Mobile World Congress 2019

Här är den vikbara mobilen Dragonhinge från TCL

Som många andra framtidsstudier är prototypen med böjbar skärm inlåst i en glasbox i TCL:s monter på mässan.

Publicerad Uppdaterad

Det handlar om en 7,2 tum stor Amoled-skärm som kan vikas på mitten. Att mobilen är inspärrad i en glasbur tyder givetvis på att det handlar om en prototyp och inte om en mobil färdig för massmarknaden. Det ska alltså snarast se som ett designexempel än en färdig produkt.

Vi får veta att upplösningen är på 2K, närmare bestämt 2048 x 1536 pixel. Gränssnittet i enheten ska vara anpassat för multitasking, med spel, och nyttoappar. Ett demoläge rullar i skärmen som visar bland annat bildgalleriet och vi får även se hur virtuella boksidor bläddras mellan skärmens två halvor. Det finns ingen skarv i mitten och man kan välja om man vill använda hela skärmen som en eller dela upp den så flera appar delar på skärmytan.

TCL är bolaget bakom Alcatel och Blackberry

Bolaget som står bakom den här produkten är TCL som säljer mobiler under varumärkena Blackberry och Alcatel, men även gör Palm Phone. Den vikbara mobilen vi får se här är alltså en antydan av vad vi kan få se från de varumärkena i framtiden. På utsidan av denna vikbara mobil finns kamerorna och något som ser ut som en extra skärm på framsidan. När enheten är helt uppvikt tycks den vara helt platt och gångjärnsmekanismen expanderar när du viker upp telefonen.