Snapchat-kopia

Här är Facebooks nya app

Populära Snapchat har fått en konkurrent i form av Facebooks nya app Slingshot. Appen finns ännu inte för nedladdning, men vi har testat den.

Publicerad Uppdaterad

Facebook äger redan Instagram, men när man nu lanserar nya appen Slingshot som ett nytt sätt att dela bilder och filmer med vännerna så är det en tydlig konkurrent till Snapchat. Grundtanken är att bilderna och filmerna som du delar med dina vänner visas bara i stunden och försvinner sedan. Det ska göra det hela mer kreativt och spontant, men en skillnad mot Snapchat är att dina vänner för att kunna se det du delar själva måste dela en bild eller film med dig. I sin blogg skriver Facebook att de siktar på att alla användare ska vara kreatörer och inte bara passiva åskådare.

I appen börjar du med att ta en bild på dig själv eller omgivningen och sedan kan du precis som i Snapchat lägga till text och rita på bilden. Du kan bjuda in vänner via sms, Facebook eller genom att söka telefonens adressbok efter användare somregistrerat sig. Appen finns för Android och Iphone, men är inte tillgänglig i Sverige.