Uppdaterad nyhetstjänst

Här är Flipboard 2.0

Den populära nyhetsappen Flipboard har släppts i en ny version till Ios. Bland nyheterna finns ett nytt, uppfräschat gränssnitt, förbättrat sök - och möjligheten att skapa ditt eget magasin som du sedan kan dela vidare till dina vänner.

Publicerad Uppdaterad

Appen Flipboard låter dig samla foton, text och bilder från olika nyhetssajter, samt sociala tjänster som Twitter och Facebook. Materialet som du har samlat ihop paketeras sedan om, och visas upp i appen på ett lättnavigerat  som påminner mycket om tidningssidor.

Dela med dig av egna tidningar

På onsdagen kom en ny version - 2.0 - av Flipboard till Ios. En av de stora nyheterna i uppdateringen är att du nu kan sätta samman egna magasin i appen. Du skapar "egna" tidningar i Flipboard 2.0 genom att först spara artiklar som du hittar på nätet eller inne i Flipboardappen. Dessa sparade artiklar sätts sedan samman i ett ditt eget "magasin" som du kan antingen kan dela vidare till vänner och andra Flipboard-användare, eller behålla själv för privat läsning.

Androidversion på gång

Appen har också fått ett nytt, uppfräschat gränssnitt med nya knappar för delning till Google+, Twitter och Facebook. Flipboard 2.0 bjuder även på en utökad och förbättrad sökfunktion när det gäller rekommenderat innehåll.

Flipboard 2.0 finns att ladda ner i App Store (gratis). Uppdateringen väntas rulla ut till Androidversionen av tjänsten under nästa månad.

Källa