Flera klockspel på Google Play

Här är första spelen för Android Wear

Nu kan du spela spel på din smarta klocka.

Publicerad Uppdaterad

Har du fått tag på en Android Wear-baserad klocka så som LG G Watch, Motorola Moto 360 eller Samsung Gear Live så kan du nu tanka ner och spela spel på den. De första spelen för Android Wear har nu nämligen börjat dyka upp i Googles appbutik. 

Ett av spelen går under namnet Swip3 och är utvecklat av Unit9 Games. Spelet är ett ganska enkelt pussel/Tetris-liknande sådant, där du ska samla poäng genom att matcha olika block. 

Flopsy Droid heter ett annat Wear-kompatibelt spel. Här handlar det istället om ett Flappy Bird-liknande spel där du axlar rollen som en flygande variant av Googles Android-maskot.

Birdie Wear är ett annat plattformsspel som också är släppt för Android Wear. Även här handlar det om ett plattformsspel, men här är det en flygande fågel och inte en Android-robot som du ska styra.

Inget av spelen tycks, av antalet nedladdningar i appbutiken att döma, ha genererat några större anstormningar av klockspelande nedladdare än så länge. Det kan förstås kan bero på att försäljningen av Android Wear-prylar inte riktigt har kommit gång ännu. LG G Watch kommer inte släppas i Sverige över huvud taget i sommar, medan Motorola Moto 360 finns till försäljning bland annat hos Cdon. Samsung Gear Live går att köpa direkt via Google Play - men dock inte i Sverige.