1
1
https://www.mobil.se/nyheter/har-ar-forsta-taliga-motorola-telefonen-fran-bullitt-motorola-defy
570526
Nyheter
falskt
Motorola och ändå inte

Här är första tåliga Motorola-telefonen från Bullitt: Motorola Defy

● BILDSPEL
Bullitt återupplivar det gamla Motorolanamnet Defy när de presenterar sin första tåliga telefon under Motorolas varumärke.

Bullitt Group har specialiserat sig på att göra tåliga telefoner under olika kända varumärken som Cat och Land Rover. Nu har de även släppt sin första telefon som del av samarbetet med Motorola. Telefonen heter Motorola Defy, precis som den tåliga telefon Motorola släppte själva 2011 och som vi testade då. Den här gången är det dock Bullitt Group som står bakom och tillverkar telefonen samt marknadsför den under Motorolas varumärke. Det här märks i praktiken genom att telefonen hittas på sajten motorolarugged.com och inte listas på Motorolas egna webbplats.

Telefonen i sig ska börja säljas i Sverige under de kommande veckorna och då med en prislapp på cirka 3300 kronor. Det handlar alltså om en tålig telefon och den är IP-klassad enligt IP68 vilket gör att du kan sänka ner den i vatten ner till 1,5 meter i 35 minuter men den är även klassad för att du ska kunna tappa den från 1,8 meter och den ska klara den typen av fall och även vibrationer samt temperaturer från -25 till +55 grader utan att ta skada. För att klara det här är telefonen klädd i ett skyddande hölje och därför ska den även klara av snabba variationer i temperatur utan problem, utlovas det.

Motorolas gränssnitt?

Skärmen i telefonen är på 6,5 tum och intressant nog har telefonen Motorolas vanliga gränssnitt och den ska även ha Moto Actions, vilket innebär att du kan styra telefonen med gester till exempel att hugga eller vicka med telefonen i luften för att starta kameran eller ficklampan. Lenovo-ägda Motorola själva och inte bara Bullitt tycks alltså ha bidragit på mjukvarusidan. Samma sak gäller snabbladdningen där telefonen har Motorolas Turbopower 20W-snabbladdning och fingeravtryckssensorn sitter i M-märket på baksidan under kamerorna. Operativsystemet är inte senaste Android utan Android 10, men det utlovas en uppdatering till Android 11.

Batteriet är på 5000 mAh och telefonen har uttag för hörlurar med 3,5-millimeterskontakt. Det följer med en avtagbar handledsrem som ska säkra telefonen så du inte tappar den så lätt. Vidare har Motorola Defy tre kameror på baksidan och på framsidan, infälld i skärmen, en selfiekamera på 8 megapixel. Huvudkameran på baksidan är på 48 megapixel och den kompletteras med en makrolins och en djupsensor. Bilderna ska bli på 12 megapixel eftersom sensorns 48 megapixel används så de kombinerar fyra pixel till en.

Fler detaljer om telefonen får vi återkomma till när vi kan testa den i praktiken inom kort.