Officiell

Här är Galaxy Note 7

Samsung Sverige har skickat ut ett officiellt pressmeddelande om Note 7 och den innehåller en hel del matig information.

Publicerad Uppdaterad

Pressmeddelandet damp ner i vår epostlåda så fort den officiella strömningen av Samsung Unpacked 2016 satte igång idag klockan 17:00 (den verkar överbelastad som strömmen kommer och går). Samtidigt dök det även upp information på Samsungs officiella webbsida. 

Som vissa förhandsrykten antydde så är både Galaxy Note 7 och den medföljande pennan S-pen vattentålig (IP68). Den 5,7 tums stora QHD Super AMOLED-skärmen (2560x1440 pixel, 518ppi) är rundad, vilket även mobilens metallbaksida är, och har Gorilla glass 5. 

I grundutförande har mobilen 64 gigabyte i minne. Mobilen har minneskortplats som stödjer Micro-sd-kort på upp till 256 gigabyte. Note 7 mäter 153.5 x 73.9 x 7.9 millimeter och väger 169 gram. 

Processorn, en åttakärnig-variant där fyra av kärnorna är klockade till 2,3 gigahertz och de andra fyra är klockade till 1,6 gigahertz, påstås vara 30 procent mer effektiv än föregångaren. Grafikprocessorn hela 50 procent. Batteriet som sitter i har gått upp jämfört med den förra versionen från 3000 mAh till 3500 mAh, och den stödjer både snabbladdning via sladd och är trådlöskompatibel med WPC och PMA. 

S-pennan har fått en ny design och funktioner. Pennan har nu en smalare spets, 0,7 millimeter jämfört med föregångaren som hade 1,6 millimeter, för att den ska kännas ännu mer som en ”riktig” penna. Den kan nu hållas en bit ovanför skärmen för att använda så kallade ”Air Command”, vilket ger fler funktioner än om man bara hade kunnat använda pennan direkt på skärmen. Nytt är även ”Screen off Memo” som gör det möjligt att skriva anteckningar utan att behöva låsa upp mobilen. S-pen har en raderingsfunktion som aktiveras genom att trycka på en knapp på pennan, den kan användas till att zooma på skärmen och mjukvaran ska kunna översätta mellan olika språk. 

Huvudkameran är på 12 megapixlar (F1.7) medan selfieplåtaren är en 5 megapixelvariant (F1.7). Mobilen har stöd för både Samsung Gear VR och Samsung Gear 360, det går alltså att spela in och titta på egna 360-gradersfilmer. 

Sensorer som sitter i den nya luren är bland annat barometer, fingeravtrycksläsare, gyro, geomagnetisk-sensor, hall-sensor, pulsmätare, iris-sensor, närhetssensor och RGB ljussensor

Enligt Samsung Sverige ska Galaxy Note 7 finns i butik från den 2 september 2016 med rekommenderade priser från 8 590 kronor. Förköp är möjligt från och med den 16 augusti.

Källa: Samsungs pressmeddelande och Samsungs liveström.