Annons

Högre upplösning och inbyggda hörlurar

Här är HTC:s nya VR-headset Vive Pro

HTC har som väntat nu visat upp en ny version av sitt VR-headset Vive i samband med CES-mässan i Las Vegas. Den nya enheten Vive Pro får bland annat högre upplösning och inbyggda hörlurar.

Publicerad Uppdaterad

HTC har nu offentliggjort en ny version av sitt VR-headset Vive i form av Vive Pro. Och med det nya headsetet åtgärdar HTC flera av de tillkortakommanden som det ordinarie headsetet har kritiserats för. Framför allt så bjuder Vive Pro på en högre upplösning än ordinarie Vive, närmare bestämt 2 880 x 1 600 pixlar i stället för 2 160 x 1 200 pixlar. Det innebär en pixeltäthet på imponerande 615 ppi, något som också innebär att Vive Pro får mer högupplöst bild än konkurrenter som exempelvis Oculus Rift. 

Fler förbättringar

Men det handlar förstås inte enbart om de nya OLED-displayerna med den högre upplösningen. Vive Pro får även inbyggda hörlurar, något som på många sätt gör livet lite enklare än med den ordinarie versionen av headsetet, inte minst då man slipper ännu en sladd som hänger från den redan något otympliga ”huvudbonaden”. Vive Pro får dessutom ett nytt spänne, som ska göra att enheten sitter mer stabilt på huvudet. Tack vare dubbla mikrofoner och dubbla fronkameror ska utvecklarna dessutom kunna skapa mer gedigna VR-upplevelser. Pris och tillgänlighet har HTC inte avslöjat ännu, men däremot säger man att uppgifterna ska komma ”mycket snart”. 

Källa