Annons

Släpps ”omedelbart” i höst

Här är Huaweitelefonerna som får Android Q först

En ny version av Android betyder inte sällan att man får vänta rätt länge på att tillverkarna ska rulla ut den till befintliga telefonmodeller. Men Huawei har nu aviserat att inte mindre än åtta av företagets telefonmodeller kommer att få Android Q mycket snabbt.

Publicerad Uppdaterad

Det är som kanske bekant upp till de respektive tillverkarna av Androidtelefoner att förse sina användare med uppdaterade versioner av Googles mobila operativsystem, något som ibland kan dröja plågsamt länge. Den som har en någorlunda modern Huaweitelefon behöver dock inte vänta särskilt länge, för inte mindre än åtta av den kinesiska tillverkarens telefoner kommer nämligen att få Android Q så snart uppdateringen rullats ut till Googles egna Pixeltelefoner. 

Även uppdaterat gränssnitt

Samtliga telefoner i Mate 20-serien (Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X samt Mate 20 RS Porsche Design) finns med på listan, liksom de nya telefonerna i P30-serien (P30 och P30 Pro). Dessutom kommer Honor-telefonerna (som på sätt och vis också är Huaweitelefoner, fast ändå inte) Magic 2 och View 20/V20 att få uppdateringen till Android Q omedelbums. En uppdatering av Huaweis EMUI-gränssnitt kommer att genomföras i samma veva. 

Dröjer ändå ett tag till

Med detta inte sagt att uppdateringen till Android Q lär rullas ut snart. Google har inte kommit med något exakt lanseringsdatum för Android Q, men man förväntas släppa den nya versionen framåt slutet av sommaren. Det är också en aning oklart exakt hur lång tid efter Pixeltelefonerna som Huawei tänkt rulla ut Android Q, men vi kan ju alltid hoppas att man inte har en alltför vid definition av begreppet ”omedelbart”. 

Källa