Flera spännande funktioner

Här är Ios 8-nyheterna Apple inte nämnde igår

Apple hann inte med att berätta om alla nyheter i Ios 8 på WWDC.

Publicerad Uppdaterad

Under sin utvecklarkonferens i San Fransisco igår gav Apple bland annat en genomgång av vad som komma skall i nya Ios 8. Under den två timmar långa presentationen fanns det dock en hel del nyheter kring operativsystemet som man inte hann gå igenom. Här är några av dem:

Svara med Ipaden eller Macen

Har du din telefon ansluten till samma lokala nätverk som din surfplatta eller Mac-dator, så kan du ta emot inkommande samtal via surfplattan och datorn istället för med mobilen.

Timelapse-funktion och separata kontroller för kameran

Kameraappen i Ios 8 kommer få en funktion för att göra timelapse-animationer. Genom att montera telefonen och rikta kameran mot ett motiv under en längre tid, så kan appen automatiskt ta bilder med jämna mellanrum för att sedan visa bilderna som en accelererad filmsekvens. Dessutom blir det äntligen fler manuella inställningsmöjligheter för kameran, genom separata kontroller för fokus och exponering.

Snapchat-funktioner i Imessage

Imessage förses med funktioner för att skicka meddelanden som automatiskt blir raderade efter en av användaren förinställd tid. Med andra ord så lär Snapchat få ökad konkurrens från Imessage framöver.

Visa batteriförbrukning för appar

Om batteriet i din telefon går åt oroväckande fort så blir det enklare att lista ut vad det beror på i Ios 8. Operativsystemet kommer nämligen låta dig se hur stor del av energiförbrukningen som olika appar står för.

Ring över trådlösa nätverket

Den nya versionen av operativsystemet kommer möjliggöra för användarna att kunna ringa mobilsamtal och skicka meddelanden som kopplas över det lokala trådlösa nätverket istället för över mobilnätverket. För att det ska fungera krävs dock att operatören har stöd för den här möjligheten.

Alternativ sökmotor

I mobilwebbläsaren Safari går det nu att byta ut standardsökmotorn som används mot DuckDuckGo. Det är en sökmotor som, till skillnad mot Microsofts och Googles motsvarigheter, inte sparar någon information om dig när du söker med den.

Särskild kontaktinfo för nödsituationer

Genom en dedikerad ICE-kontakt (In Case of Emergency) så kan telefonen användas om du råkar ut för en olycka för att ta reda på information som nummer till anhöriga, din adress, blodgrupp, med mera.

Stöd för MFi-hjälpmedel

För den som är hörselskadad så är en glädjande nyhet i Ios 8 att operativsystemet har fått utökat stöd för flera MFI-hjälpmedel för hörselskadade.

Källa