Mycket nytt

Här är LG G5

En telefon och en hel armé tillbehör är vad LG har att bjuda på med G5.

Publicerad Uppdaterad

LG G5 är bara en av prylarna som lanserats nu under eftermiddagen hos LG. LG Playground är minst lika intressant.

LG G5

Telefonen i sig är av unibody-design i aluminium, men med ett löstagbart batteri för de som vill ha det. Skärmen ligger på 5,3 tum med 2560x1440pixel i upplösning och en skärm som alltid är på för att visa notifikationer. Funktionen ska enligt LG enbart dra 0,8% ström per dag, men det är via huvudskärmen och inte en extraskärm som tidigare antytts.

På insidan hittar vi såklart Android 6.0 tillsammans med Qualcomm Snapdragon 820 och fyra gigabyte arbetsminne. Bland funktioner i övrigt hittar vi stöd för trådlös laddning (Qi), USB-C, fingeravtrycksläsare och 32 gigabyte lagringsutrymme.

Kameran är som väntat uppdelad i två. En ”vanlig” variant på 16 megapixel och en 135 graders vidvinkelvariant med åtta megapixel i upplösning. Genom mjukvaran ska du även kunna ställa zoom och liknande i kameran.

LG cam plus

Via ett uttag i botten kan ett kameratillbehör kopplas in, LG Cam plus. Med den får du extra batterikraft och några ytterligare kamerakontroller via fysiska knappar. 1200 milliamperetimmar ligger extrabatteriet på och såväl dedikerad videoknapp som zoomkontroll återfinns här.

LG Hifi Plus

Den andra grejen att kopplas in i botten är kombinerad DAC och förstärkare i samarbete med Bang Olufsen (troligen någon vidareutbyggnad av deras ICE-system). Med det här tillbehöret kommer allt ljud i enheten att uppsamplas för att låta så bra som det bara går.

LG 360 cam

Fristående och kompatibelt även med andra telefoner är en 360 graderskamera för att fota (16 megapixel) och filma (2k) 360-material för VR. Bilder du tar med enheten kan laddas upp direkt till Google Street View om så önskas.

LG VR

Även LG har ett VR-headset. Men deras tagning på det hela är att befintliga sådana är alldeles för tunga för att vara bekväma. Därför kopplas deras brillor till telefonen med sladd istället för att telefonen byggs in i brillorna. Glasögonen i sig har två skärmar på 960x720 pixel och hela paketet ska vara åtminstone 20 procent lättare än konkurrenternas.

LG Rolling bot

Kombinerad radiostyrd boll och kamera. Helt enkelt en robotboll som styrs via telefonen och som har en inbyggd kamera. Ska tydligen även användas för att motionera husdjur… via lek eller att en rullande boll skrämmer skiten ur dem återstår dock att se.

Fler tillbehör

LG Playground erbjuder även fler prylar, alla med noll inställningskrav och enkel uppkoppling. LG visade även upp en wifi-kopplad IR-fjärr för att styra hemmabion, en joystick för styrning av drönare och en actionkamera som sänder film i realtid.

Vi återkommer till alla tillbehören allt eftersom vi får ut mer information om dem. Samma sak med LG G5 och även så snart vi har information om prisuppgifter och släppdatum.