LG Watch Style och Sport

Här är LG-klockorna med Android Wear 2.0

Som väntat släppte LG två klockor tillsammans med releasen av Android Wear 2.0. Här är fakta om de nya klockorna.

Publicerad Uppdaterad

Likt Nexus- och Pixeltelefonerna har Google sett till att det finns nya produkter i samband med lanseringen av Android Wear 2.0, och den här gången är det LG som står för hårdvaran, och klockorna är inte på något sätt Google-märkta med Nexus eller Pixel-varumärken.

LG Watch Style är den billigare av de två. Med ett pris på 249 dollar kan vi nog räkna med svenskt pris på 2500 kronor. Förutom dragplåstret Android Wear 2.0 som vi täcker i separat artikel får du en skärm på 1,2 tum med upplösningen 360 x 360 pixel, chipsetet Snapdragon Wear 2100 som Qualcomm tagit fram speciellt med klockor i åtanke, och 512 megabyte arbetssminne. Lagringsminnet är på 4 gigabyte, och batteriet på 240 mAh. En av/påknapp som går att vrida används för att navigera i användargränssnittet. Armbandet är av läder och följer standarden för 18 mm-band. LG Watch Style är IP67-klassad, vilket innebär att den tål att sänkas ned i vatten. Kommunikation sker med Bluetooth och Wifi.

En livaktig nisch för smartklockor är hälsa och träning, men för sådana funktioner får du vända dig till storebror LG Watch Sport, som kostar 350 dollar, det vill säga cirka 3500 kronor. Utöver dyrare lär den också vara större och tyngre, men så får du också en hel del saker som LG Watch Style saknar. Framför allt inbyggd gps och pulsmätare, och till och med simkortsplats för LTE-uppkoppling. Du ska med andra ord kunna klara dig utan mobilen på träningspasset och klockor med Android Wear 2.0och eget simkort ska klara att ringa samtal utan hjälp av någon separat mobiltelefon. Skyddsklassningen är IP68, så träningspasset ska kunna involvera simning.

Liksom på lillebror är chipsetet Snapdragon Wear 2100, men arbetsminnet har bumpats upp till 768 megabyte. Lagringen är fortfarande 4 gigabyte men batteriet är på 480 mAh. Skärmen är dessutom 1,38 tum stor, med 480 x 480 pixel. Här finns utöver av/påknappen även särskilda knappar som leder direkt till Google Fit och Android Pay.

Google har inte angett om klockorna kommer till Sverige, men lansering i Europa är i alla fall utfäst till de kommande veckorna.

Källa