Bildläcka

Här är Microsofts Nokia-enhet som aldrig blev verklighet

En Nokia som aldrig blev verklighet.

En bildläcka har avslöjat en Windows-enhet som Microsoft utvecklade under varumärket Nokia, men som aldrig blev verklighet. Prototypen – som tros vara från 2012 – har bland annat fysiskt tangentbord.

Publicerad Uppdaterad

Bilderna på den Nokia-enhet som aldrig såg dagens ljus kommer från den kinesiska sökjätten Baidu. Prototypen på bilden heter Nokia RX-100, kör Windows och har både pekskärm och ett fysiskt tangentbord. Av allt att döma så är det inte någon Microsoft-produkt, utan en enhet tillverkad av Nokia i Finland, innan Microsoft förvärvade Nokias mobildivision.

Tros vara från 2012

Flera bedömare menar att enheten sannolikt togs fram 2012, eftersom det vid den tiden cirkulerade rykten om en Windows Phone-enhet med fysiskt tangentbord. Många hade väntat sig att just en sådan enhet också skulle visas upp i samband med Mobile World Congress 2012, men så blev det alltså inte. Enheten på bilderna tycks köra en utvecklarversion av Windows 8, och det framgår av bilderna att enheten är tillverkad i Finland. 

Ingen snygging

Prototypen har enligt de specifikationer som följer med bildläckan ett Qualcomm MSMS8968-chipp och en kamera med sensortypen Toshiba Lada TCM8615MD. Skärmen – som är av AMOLED-typ – tycks ha en storlek på ungefär 3 tum. Det fysiska tangentbordet är försett med 39 knappar. 

Källa