Annons

Lenovos nya toppmodeller

Här är Moto Z och Moto Z Force

Motorola har visat upp två nya toppmodeller med chipsetet Snapdragon 820 och löstagbara tilläggsmoduler.

Publicerad Uppdaterad

Som väntat heter Lenovos nya toppmodeller i Moto-serien (före detta Motorola, men Lenovo använder inte längre företagets namn, bara loggan och Moto-varuymärket) Moto Z, närmare best��mt Moto Z och Moto Z Force. Skillnaden mellan de två är att Moto X Force är tjockare och tyngre, för att få plats med ett större batteri (3500 mAh mot 2600 mAh) och Motorolas okrossbara skärmteknik (i princip en plastskärm i stället för glas).

Här ska tilläggas att Moto Z verkar bli imponerande lätt och tunn, 5,2 mm och 136 gram, vilket gör den tjockare och tyngre Force-varianten (7 mm, 163 g) jämförbar med andra tillverkares toppmodeller.

Skärmen är på 5,5 tum med 2560 x 1440 pixel, och chipsetet Snapdragon 820, vilket innebär bland den bästa prestandan som finns att få just nu. Arbetsminnet är på 4 GB, och det finns 32 GB lagring med minneskortplats för expansion. Systemet är en ren version av Android 6.0.1 och kameran är på 13 megapixel i Moto Z och på 21 megapixel i Moto Z Force. Båda kamerorna har optisk bildstabilisering och laserautofokus. Att döma av kameran till Moto G4 som vi nyss testat och som du kan läsa test av längre fram i detta nummer är även kamerorna i Moto Z och Moto Z Force av hög kvalitet.

Det som är ovanligt med Moto Z är att man kan köpa expansionsmoduler till. Till skillnad från LG:s lösning med G5 måste man inte plocka isär mobilen för att sätta på en modul, de knäpps i stället fast på baksidan med magnetlås, vilket kan göras under drift. Från start finns ett batteripack, en högtalare och en projektormodul. Däremot saknar Moto Z vanligt hörlursuttag.

Vad det verkart släpps mobilerna till en början exklusivt för den amerikanska operatören Verizon (under Droid-namn), och om vi får se dem här lär det bli tidigast i september. Vi har sökt Lenovo och återkommer med mer exakt besked.

Källa