Annons

Google Nest Mini och Nest Wifi

Här är Nest Mini - Googles nya smartare högtalare och nya Nest Wifi

En uppdaterad smart högtalare kallad Nest Mini får sällskap av ett nytt wifi-system som dessutom även de är högtalare.

Publicerad Uppdaterad

Nest Mini är efterföljaren till Google Home Mini. Bättre ljud och extra mikrofon för att höra dig bättre även i stökiga miljöer är några av nyheterna. Till det yttre ser Nest Mini ut som sin föregångare, men det har hänt en hel del under ytan.

Nest Mini har utrustats med ett nytt chip för maskininlärning integrerat, något som föregångaren saknar, och det här ska i alla fall på sikt ge dig svar snabbare och medför att en del av beräkningsarbetet kan göras lokalt på enheten utan att anropa Googles datacenter. 

Särskilt för den som använder sin smarta högtalare för att lyssna på musik ska Nest Mini innebära en förbättring. För bara tal har föregångaren klarat uppgiften bra, men när det gäller musik så krävs mer kraftfulla högtalare för att verkligen göra musiken rättvisa. Trots att formatet på Nest Mini är detsamma som föregångaren uppger Google att Nest Mini ska ha fylligare ljud och dubbelt så kraftig bas som föregångaren Google Home Mini. 

Om högtalaren spelar musik och du sträcker handen mot den för att justera volymen så visar två lampor var på enheten du ska trycka för att göra det. Du kan givetvis som tidigare även justera volymen med hjälp av röstkommandon till högtalaren. Nest Mini kan även justera assistentens volym baserat på omgivande ljud. Om till exempel diskmaskin eller dammsugare är igång så kommer volymen att justeras uppåt för att du ska höra.

Nya Nest Mini är delvis tillverkad av återvunnet material. Tyget som enheten är klädd i är tillverkat av återvunna plastflaskor och minst 35 procent av höljet på enheten är även det gjort av återvunnen plast. Till skillnad från föregångaren går den nu att montera även på väggen för att frigöra bords- och bänkutrymme till annat. 

En ytterligare nyhet är möjligheten att använda högtalaren som en interntelefon mellan rummen hemma. Det ska också vara möjligt att kommunicera via Google Duo på alla Googles smarta högtalare så att man kan ringa och bli nådd via så väl smartphone som smarta skärmar och högtalare som den här.

Nest Mini är en av mycket få produkter från Googles stora produktlansering som kommer till Sverige och priset är 649 kronor. Den går redan att förbeställa och ska finnas till försäljning i butik från den 22 oktober.

Nest Wifi är även högtalare

Produkten som är uppföljare till Google Wifi består av två olika enheter. Nest Wifi Router är basstationen och med en eller flera Nest Wifi Points utökar du räckvidden. Dessutom är Google Assistant integrerat så de enheter som kallas Nest Points fungerar även som högtalare. Idag göms många wifi-routers undan eftersom de sällan är särskilt snygga, men Google har försökt att göra Nest Wifi formgiven så att du faktiskt ska vilja ha den framme. Det gör ju också att täckningen har potential att bli bättre. Tyvärr är Google Nest Wifi inte aktuell för den svenska marknaden.