Fler färger, ny hälsosensor och helt ny modell

Här är nya Apple Watch Series 6 och nya billigare Apple Watch SE

Nya Apple Watch har flera tydliga nyheter. Först och främst är det nya färger, både röd och blå klocka och dessutom kan Apple Watch series 6 mäta blodets syresättning. Dessutom släpps billigare modellen Watch SE.

Publicerad Uppdaterad

En ny sensor i Apple Watch series 6 har tillkommit och den mäter syresättningen i blodet, något flera av Apples konkurrenter redan har kunnat göra. En mätning tar 15 sekunder och klockan kan även mäta i bakgrunden med jämna mellanrum så att den kan se om värdet förändras över tid. Utöver att du själv ska kunna mäta syresättningen har Apple samarbeten med forskare där syresättningen och dess koppling till hälsan kan undersökas ytterligare.

S6 är chippet som driver Apple Watch series 6 och den ska vara tjugo procent snabbare än föregångaren. 

Skärmen ska vidare vara två och en halv gånger starkare och ha en förbättrad viloskärm så att du enkelt ska kunna kolla tiden utomhus i starkt solljus utan att behöva väcka klockan. Det här ska alltså spara på batteritiden.

Prislappen på nya Apple Watch Series 6 är 4500 kronor eller 5700 kronor med mobiluppkoppling. Samtidigt kommer Apple Watch series 3 att fortsätta att säljas.

Billigare modell: Apple Watch SE

I billigare modellen som Apple nu släpper finns en lika stor skärm som i Series 6 och många av de sensorer som den dyrare klockan har, men med kompromisser som ger ett lägre pris. GPS finns, accelerometer och funktionen för att känna av fall. Klockan drivs av Apples S5-chipp, vilket alltså förra generationens chipp. Priset på Apple Watch SE är 3200 kronor, eller med egen mobiluppkoppling för 3800 kronor.