Annons

Oklart om enheten blir aktuell i Sverige

Här är nya Honor Magic 2 – med sex kameror och nedfällbar skärm

Honor – som nu mer ska betraktas som ett självständigt bolag i Huawei-koncernen, snarare än som ett modellnamn – har nu offentliggjort sin nya telefon Magic 2.

Publicerad Uppdaterad

Det handlar om ett flaggskepp med tämligen imponerande specifikationer och även en del oortodoxa lösningar på kamerasidan. I stället för en sensorpanel så har den nya telefonen försetts med en skärm som kan dras ned ett snäpp, varpå selfiekamerorna och sensorerna som man normalt sett hittar i en så kallad sensorpanel högst upp på skärmen blottas. Idén är inte helt ny. Både Xiaomi och Oppo har lanserat liknande lösningar, men det är första gången som Honor använder sig av någonting dylikt. 

Toppspecifikationer

Telefonen har rustats med en 6,39-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 1 080 x 2 340 pixlar. Bildförhållandet är 19,5:9. Redan där inser man att det här är en enhet som inte på något sätt andas budgetspecifikationer, och telefonen har mycket riktigt också Huaweis oerhört snabba Kirin 980-chipp under skalet tillsammans med 6 eller 8 GB arbetsminne och lagringsalternativen 128, 256 eller 512 GB. Batteriet ligger på 3 400 mAh och telefonen har dubbla SIM-kortplatser. Fingeravtrycksläsaren är placerad under skärmglaset och det finns både bluetooth 5.0 samt tvåbands-GPS. 

Kamerafest

Än mer imponerande blir det när vi tittar närmare på kamerorna. Här finns inte mindre än totalt sex kameror. De tre på bakstycket består av en huvudkamera på16 mepgapixlar, som kompletteras med en monokromsensor på 34 megapixlar och en vidvinkelkamera på 16 megapixlar. På selfiesidan noterar vi en 16 megapixels-sensor samt två djupmätningssensorer på 2 megapixlar vardera. De senare betyder som du kanske gissat att telefonen också har ansiktsupplåsning i 3D. Telefonen släpps till en början i Kina, och huruvida det finns planer på en Sverigelansering eller inte är oklart. 

Honor Magic 2 presenterades för första gången i form av en "överraskning" i slutet av Honor presskonferens på IFA i slutet av augusti i år och föregångaren Honor Magic lanserades aldrig i Sverige.

Källa