Annons

Kraft från M2-chippet

Här är nya Ipad Pro – ger nya funktioner med Apple Pencil

Vassare prestanda och nya funktioner om du håller Apple Pencil en bit från skärmglaset.

Publicerad Uppdaterad

Det var nog få som tyckte förra Ipad Pro var för långsam, men i den nya versionen har Apple satt i ett än vassare chipp. Det är Apple M2-chipp som driver nya Ipad Pro, ett chipp som introducerades i somras i Macbook Air och Macbook Pro. Nya Ipad Pro får samtidigt snabbare wifi med stöd för Wifi 6E och om det förekom klagomål på Ipad pro tidigare var det snarare att Ipad OS inte gav de möjligheter till multitasking som den råa prestandan skapade förutsättningar för. Apples svar på det är Ipad OS 16 som släpps nästa vecka.

Ny pennfunktion

En särskild nyhet för den som använder Apple Pencil och Ipad OS 16 på Ipad Pro är att du redan när pennan är på 12 millimeters avstånd från skärmen, eller närmare, så kan den påverka vad som visas. Det utnyttjas för att visa en förhandsvisning, så att du till exempel kan förhandsvisa en markering innan du sätter pennan mot skärmen. Det här ska ge bättre precision och för textfält så förstoras de när pennan närmar sig skärmen.

Nya Ipad Pro finns nu till förbokning och kommer ut i butik den 26 oktober, samtidigt som nya Ipad tionde generationen. Nya Ipad Pro kommer först och främst i en 12,9-tums-version med pris från 16 500 kronor. Den mindre modellen är på 11 tum och saknar den Mini-Led-skärm du får i den större versionen, precis som i föregångarna alltså. Priset på nya Ipad Pro 11 tum startar på 12 000 kronor.